Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

TI: Порошенку пропонують 35 кандидатів на посади до антикорсуду, з них 7 – недоброчесні

Понеділок, 18 березня 2019, 21:08
TI: Порошенку пропонують 35 кандидатів на посади до антикорсуду, з них 7 – недоброчесні

Вища рада правосуддя розглянула 39 кандидатур та внесла подання президентові про призначення 35 суддів. З висунутих кандидатів – 7 фіналістів раніше визнали "недоброчесними".

Про це повідомляє Transparency International.

У поданні — 22 судді, 11 адвокатів і 2 науковців, які претендують на посади Антикорупційного суду та Апеляційної палати ВАС.

Ще по дві кандидатури до кожної з інстанцій поставили на паузі. Рішення щодо адвокатів Євгена Крука та Маркіяна Галабали, а також викладачів Сергія Боднара та Володимира Цікала буде ухвалено до 28 березня.

"Серед фіналістів — 7 правників зі "списку 55 негідних", раніше опублікованого громадськими організаціями. Це судді Інна Білоус, Андрій Біцюк, Володимир Воронько, Віктор Маслов, Оксана Олійник та Валерія Чорна, адвокат Сергій Мойсак", - зазначають в організації.

Загалом ВРП цікавилося досвідом у кримінальному судочинстві, причинами низьких доходів і рівнем стресостійкості.

"Серед іншого, Рада мала питання і до тернопільської судді Інни Білоус, яка виносила рішення про заборону мирних зібрань під час Революції Гідності. Викладач зі "списку 55-ти" Володимир Цікало мусив відповідати на питання щодо адмінпротоколу за керування авто у стані алкогольного сп’яніння. Водночас члени ВРП вирішили оминути питання квартири за 2,4 млн грн, яку в 2016 році придбала матір судді Валерії Чорної", - зауважують у ТІ.

 
 

Читайте також: Як іноземці рятують незалежність українського антикорсуду

Нагадаємо:

  • У березні Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила 39 переможців серед кандидатів до Вищого антикорупційного суду.
  • 23 січня президент Петро Порошенко заявив, що формування Вищого антикорупційного суду завершиться у лютому.
  • Порошенко пообіцяв завершити розбудову антикорупційного суду до виборів президента, тобто до 31 березня.
  • Якщо президент призначить антикорупційних суддів до кінця березня, то суд може запрацювати до початку червня 2019 року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування