Найрадикальніше проти Порошенка виступає союз трьох олігархів

Вівторок, 19 березня 2019, 11:53
Найрадикальніше проти Порошенка виступає союз трьох олігархів

Більшість олігархів втратили віру в чинного президента Петра Порошенка та воліють допомагати будь-кому з його конкурентів.

Про це йдеться в матеріалі "Української правди"

Зазначається, що найрадикальніше проти чинного гаранта налаштований "троїстий союз" Дмитра Фірташа, Сергія Льовочкіна та Ігоря Коломойського. 

Так телеканал Коломойського "1+1" пістрявіє передвиборчою "чорнухою" проти Порошенка.

Віднедавна у відкриту війну з президентом вступив канал "Інтер" Фірташа-Льовочкіна. Останні кілька тижнів це ЗМІ стало ледь не головною телевізійною трибуною для лідера "Нацкорпусу" Андрія Білецького, чия політична сила ще рік тому блокувала і палила студії "Інтера".

"А Льовочкіну тепер вигідно "качати" Порошенка, тому він і показує Білецького. В АП там всі люті. Але ці акції "Нацкорпусу" з "метанням свинарчуків" і блокування Петра по всій країні, вони ж не тільки Порошенка дратують, вони деморалізують всіх його штабістів, людей середньої ланки", – пояснює появу націоналістів на каналі Льовочкіна співрозмовник у найближчому його оточенні.

А після того, як Льовочкін літав вітати Коломойського з 56-м днем народження в Ізраїль, в ефірах телеканалу "Інтер" почали з'являтися позитивні сюжети про лідера президентських перегонів Володимира Зеленського.

"Якщо чесно, то у Льовочкіна склалося враження, що Коломойський більше зрадів би, якби виграла Тимошенко. Це зрозумілий для всіх варіант. А що буде робити Зеленський, ніхто зараз не знає. Може, і він сам не знає", – переказують підсумки ізраїльського візиту співрозмовники УП в оточенні Льовочкіна.

У команді Порошенка ситуацію описують подібним чином.

"Якщо не рахувати Коломойського і Фірташа, то решта нам не заважає. Тобто і не воюють проти нас, але і не допомагають. Це буде найточніше формулювання", – зізнається в розмові з УП один із чільних штабістів президента.

Останнім більш-менш серйозним медійним союзником Порошенка виявилися канали, які пов'язуть із оточенням старого-нового олігарха Віктора Медведчука.

"Цікава історія. Його патрон і кум (Путін – УП) вимагає знищити цього Порошенка, а Вітя його приховано підтримує. Видно, нинішня ситуація його більше влаштовує, ніж можливий прихід, наприклад, Зеленського", – визнає один із впливових однопартійців Медведчука.

Як йдеться в матеріалі УП, за свою президентську каденцію Порошенко не виконав свої обіцянки перед олігархами, тому мало кого з найбагатших українців тішить перспектива прожити ще 5 років за його правління.

"Треба розуміти, що насправді у країні залишилось два олігархи. Людей, які мають системний доступ до державних ресурсів, є всього пара: Порошенко і Рінат Ахметов. Більше на країні не заробляє ніхто", – скаржився якось у розмові з УП один із тих, кого прийнято було називати українським олігархом.

Детальніше про те, які стосунки у чинного президента з українськими олігархами, та як у їхньому середовищі ставляться до можливого переобрання Порошенка на другий термін, читайте в статті УП "Олігархів багато – президент один. Порошенко проти Коломойського, Фірташа і Льовочкіна".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування