Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Суспільне": Суд відмовив Бойку в суперечці про відеоролик

Середа, 20 березня 2019, 13:23

Шевченківський райсуд Києва відмовив у задоволенні позову кандидата на посаду президента Юрія Бойка до Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Як повідомляє НСТУ, відповідне рішення суд ухвалив 19 березня.

Раніше "Опозиційна платформа – За життя" просила "Суспільне" про розміщення політичної реклами Бойка.

НСТУ звернула увагу на низку порушень законодавства в наданій рекламі й просила усунути такі порушення для можливості розміщення в ефірі.

Натомість на сайті "Опозиційної платформи – За життя" з’явилася заява про "цензуру" НСТУ.

"Суспільне" відповіло, що у випадку усунення всіх порушень законодавства рекламу Бойка пустять в ефір на загальних засадах як політичну – але кандидат у президенти попросив суд визнати протиправним нерозміщення його ролика в ефірі каналів "Суспільного".

"Суд встановив, що позивачем не надано жодних доказів протиправності дій Суспільного мовника. Крім того, суд наголосив, що ПАТ "НСТУ" не порушувало вимог чинного законодавства про вибори, так само як не порушувало й жодних прав Юрія Бойка як суб’єкта виборчого процесу", – заявила компанія.

"Суспільне" запевняє, що надає рівні можливості всім кандидатам у президенти.

Водночас прес-служба Бойка стверджує, що в рекламному ролику немає жодного порушення законодавства, і всі необхідні докази цього команда кандидата надала.

"Вважаємо аргументи "Суспільного" неправдивими і такими, що використовуються для прикриття цензури", - йдеться в заяві.

Крім того, наголосили у прес-службі, інші телекомпанії в цій рекламі проблем не побачили.

"Команда Юрія Бойка у на даний час готує апеляційну скаргу і буде в подальшому доводити неправомірність дій НСТУ", - додали там.

Нагадаємо:

  • Раніше у Бойка заявили, що НСТУ відмовилась показати в ефірі його рекламний ролик через фразу, що "президент (Петро Порошенко) розбагатів у десятки разів, а українські пенсіонери збідніли вдвічі". У партії назвали це цезурою.
  • НСТУ ж запевнила, що чітко дотримуються законодавства, а Бойку не відмовляла, а просила прибрати з відео прапори України і зображення інших людей, якщо вони не давали дозволу на їх використання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування