ЦВК відмовила ОБСЄ у реєстрації 24 росіян спостерігачами на виборах

Середа, 20 березня 2019, 18:32
ЦВК відмовила ОБСЄ у реєстрації 24 росіян спостерігачами на виборах

Центральна виборча комісія відмовила Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ у реєстрації 24 громадян РФ міжнародними спостерігачами на виборах президента.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на ЦВК.

"Комісія відмовила вказаній організації (БДІПЛ ОБСЄ - ред.) в реєстрації офіційними спостерігачами на чергових виборах президента України 24 особам, які є громадянами Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

У ЦВК розповіли, що до них надійшло звернення Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі разом з іншими документами щодо реєстрації офіційних спостерігачів на президентських виборах.

"Як вбачалося з поданих анкет, ксерокопій паспортів осіб, яких запропоновано зареєструвати офіційними спостерігачами від вказаної організації, 24 особи серед запропонованих 684 є громадянами Російської Федерації, які згідно із вимогами закону не можуть бути офіційними спостерігачами", - підкреслили в ЦВК.

Відповідно, ЦВК зареєструвала 660 спостерігачів від БДІПЛ ОБСЄ.

У Центрвиборчкомі наголосили, що згідно з відповідними нормами закону України "Про вибори Президента України", офіційним спостерігачем, зокрема від міжнародних організацій, не може бути особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаної Верховною Радою державою-агресором або державою-окупантом.

У ЦВК нагадали, що Верховна Рада визнала Росію державою-агресором.

Нагадаємо:

  • У МЗС РФ заявляли, що Росія на запит БДІПЛ ОБСЄ відправить спостерігачів в складі міжнародної місії для моніторингу президентських виборів в Україні безпосередньо в день голосування 31 березня.
  • На президентських виборах 139 неурядових українських організацій зареєструвалися в якості спостерігачів.
  • Вибори президента України відбудуться 31 березня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування