Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЦВК розказали, як друкують бюлетені: можна встелити 70 футбольних полів

Четвер, 21 березня 2019, 12:11

На державному підприємстві "Поліграфічний комбінат "Україна" триває друк виборчих бюлетенів для голосування на чергових виборах президента України 31 березня.

Про це розповіла голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук під час брифінгу на поліграфкомбінаті, повідомляє "Укрінформ".

"Сьогодні йде друк виключно бюлетенів стосовно голосування, яке призначено на 31 березня 2019 року. Мова про друк жодних інших бюлетенів іти не може, тому що ані форма, ані зміст такого бюлетеня ще не затверджені Центральною виборчою комісією", – сказала Сліпачук.

 
дмитро ларін, уп

Вона наголосила, що наразі не відомо, чи буде другий тур і хто саме туди потрапить.

Розмір цьогорічного бюлетеня на президентських виборах - 20 см на 80 см, він містить відомості про 39 кандидатів.

"Якщо скласти всі виборчі бюлетені в один ряд, то смуга буде довжиною 24 тисячі 354 км, по суті, така відстань між Києвом і столицею Уругваю", – пояснила Сліпачук.

*(Згідно Google-картам відстань до столиці Уругваю Монтевідео складає близько 12700 кілометрів)

За її словами, площа всіх замовлених бюлетенів становить майже 5 квадратних кілометрів, що дорівнює 70 футбольних полям.

Голова ЦВК нагадала, що цьогоріч для замовлення друку бюлетенів Центрвиборчкому вперше здійснив процедуру публічних закупівель послуг.

Заступник голови ЦВК Євген Радченко зазначив, що для дня голосування на виборах президента 31 березня було замовлено виготовлення 30 млн 441 тисячі 372 бюлетенів. За його даними, вартість одного бюлетеня складає 4 гривні 26 копійок.

 
дмитро ларін, уп

За словами директора поліграфкомбінату "Україна" Юрія Оніщенка, з 8 березня колектив підприємства працює в цілодобовому режимі сім днів на тиждень. Друк бюлетенів триватиме до 24 березня.

Він підкреслив, що пакують бюлетені в упаковки виключно вручну, стандартна упаковка містить 500 примірників і важить майже 7 кг.

Оніщенко наголосив, що бюлетень друкується спеціально виготовленою виключно для нього фарбою на папері вітчизняного виробництва та має 10 ступенів захисту від підробки.

Він відзначив, що нинішній бюлетень є найбільшим на президентських виборах за часи незалежності України.

 
дмитро ларін, уп

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...