Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через протести Меморіалу Небесної сотні може не бути – музей Майдану

Четвер, 21 березня 2019, 15:38

Музей Майдану заявляє, що заклики родичів Героїв Небесної сотні змінити проект меморіалу на етапі його будівництва, можуть призвести до того, що в Україні не буде ніякого меморіалу.

Про це йдеться у відповіді Музею на відкритий лист деяких родичів Героїв Небесної Сотні та кількох громадських організацій.

"Викликає щирий подив, що автори листа лише тепер вирішили ознайомитися з проектом і відреагувати на нього. Після того, як відбулися публічні й експерті обговорення, які врахували зауваження, виготовили проектно-кошторисну документацію, відбулися експертизи та погодження, дочекалися виділення коштів, відібрали генпідрядника з будівництва та провели підготовчі роботи", - йдеться у відповіді. 

 
Проект-переможець 

Представники музею додали, що постійно інформували про хід реалізації проекту на офіційних сторінках, у ЗМІ та соц мережах, а також надсилали адресно родинам.

"Необхідність і готовність споруджувати Меморіал активізувала роботу Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури: за останні кілька місяців вони провели більше слідчих експериментів, ніж за попередні роки", - йдеться в заяві музею. 

 
Проект-переможець

У відповіді також наголошують, що проекти Музею, Меморіалу, їхнє місце були обрані на відкритому прозорому конкурсі, і що місце розташування меморіалу обговорювалося впродовж 2014-2017 років.

"Протести проти проекту Меморіалу саме зараз, на етапі старту його будівництва, загрожують в майбутньому відсутністю будь-якого меморіалу взагалі. Це шлях у нікуди, бо ймовірні наступні конкурси та проекти теж матимуть своїх противників, які також претендуватимуть на категоричність своїх позицій", - йдеться в заяві.

Музей Майдану закликав родини Героїв Небесної Сотні і всю українську спільноту захистити будівництво Меморіалу.

Читайте також: У Києві визначилися, яким буде Меморіал Героїв Небесної Сотні

Нагадаємо: 

  • У лютому 2018 року у Києві визначилися, яким буде Меморіал Героїв Небесної Сотні.
  • За задумом авторів проекту, меморіал буде у вигляді "нелегкого шляху боротьби українського народу за свободу". На початку шляху зі сторони Майдану та Хрещатика, розташують меморіальну стелу, яка аркою врізатиметься в пагорб. На ній будуть нанесені імена Героїв Небесної Сотні. По обидві сторони алеї висадять 107 лип – на згадку про кожного Героя Небесної Сотні. У найвіддаленішій точці алеї, де нині стоїть каплиця, буде місце тиші та мовчання. Символічним кінцем меморіального шляху буде сад, який створить місце відпочинку між майбутнім Музеєм Революції Гідності та Міжнародним Центром Культури та Мистецтв. Пагорби на Алеї Героїв Небесної Сотні пропонують засадити квітами білого кольору, а вздовж пішохідних стежок – встановити лавки. 
  • У листопаді 2018 року обрали забудовника Меморіалу. Його збудує ТОВ "Північно-український будівельний альянс" за 143 мільйони 296 тисяч гривень.
  • 19 березня родини Героїв Небесної сотні закликали представників влади і громадськості внести зміни у проект побудови Меморіалу Небесній Сотні у Києві і не руйнувати вулицю Інститутську.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...