У Раді дорікнули Луценку: Чому так довго мовчав про Йованович?

Четвер, 21 березня 2019, 17:27

Нардеп Мустафа Найєм хоче знати, чи була якась правова реакція генпрокурора Юрія Луценка на "список недоторканних" від посла США Марі Йованович.

Про це депутат пише у Facebook.

"Якщо це дійсно так і Юрій Луценко не обманює нас, то вищевказані дії посла США в Україні підпадають під дію ст. 343 Кримінального кодексу в частині "втручання в діяльність працівника правоохоронного органу", - зазначає Найєм.

На його думку, Луценко мав би звернутися до правоохоронних органів із заявою про злочин, передати слідчим усі наявні у нього докази і як генеральний прокурор домогтися належного розслідування, а потім і в законному порядку домогтися видворення посла з країни.

Крім того, каже нардеп, закон "Про прокуратуру" дає Луценку право звернутися до Ради прокурорів і зажадати невідкладно вжити заходів для усунення загрози йому.

"І насправді невідомо, може, Юрій Луценко саме так і вчинив. Направив йому звернення з проханням надати відповідну інформацію. А разом з тим, передати копію списку Марі Йованович. Я думаю, ми маємо право знати, кого "кришує" посольство США і що робити генпрокурору, щоб протистояти цьому тиску", - пише Найєм.

 
 
 

Нагадаємо: 

  • Раніше генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю виданню The Hill заявив, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати".
  • У Держдепі США заявили, що Луценко бреше.
  • Як відомо, Марі Йованович стала послом США в Україні у серпні 2016 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування