Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні поменшало тих, хто черпає новини з ТБ чи переказів родичів

П'ятниця, 22 березня 2019, 11:52

За останній рік кількість українців, які найчастіше отримують інформацію про Україну і світ з загальнонаціональних телеканалів, зменшилась на 12%, проте центральні українські канали досі є топ-джерелом для абсолютної більшості населення.  

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології на замовлення "Детектор медіа".

Наразі канали є основним джерелом новин для 74% населення.

Також з 18% до 11% знизилася частка тих, хто дізнавався новини від родичів чи друзів.

Є тенденція до зниження користування друкованими ЗМІ.

"Разом з цим, у випадку інтернет-ресурсів змін практично не було: якщо у лютому 2018 року 27% говорили про українські Інтернет-сайти, то зараз – 27,5%; у випадку соціальних мереж як минулого року, так і зараз 23,5% отримують інформацію з цього джерела", - відзначають соціологи. 

 

4% респондентів зазначили, що вони отримують інформацію про ситуацію в Україні і світі з російських телеканалів (у лютому 2018 року таких було 5%).

Основним технічний спосіб доступу до російських телеканалів для 40% користувачів – супутник, ще 20% дивляться трансляції в інтернеті, 17% – за допомогою аналогової антени і 13% – за допомогою кабельного телебачення.

Якщо говорити про довіру до джерел інформації, то 40% довіряють центральним українським телеканалам, 14% – українським інтернет-ЗМІ, 12% – соціальним мережам. 

 

"Подібна структура простежується у випадку довіри до інформації щодо протистояння на Донбасі. Утім, якщо в лютому 2018 року 57% довіряли центральному телебаченню щодо війни на Сході України, то зараз – лише 39%. Також є тенденція до зниження частки тих, хто довіряє інформації з українських Інтернет-сайтів і соціальних мереж", - відзначають соціологи.

Опитування проходило з 9 по 20 лютого на всій території України, крім окупованих територій, серед 2042 респондентів.

Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% – для показників, близьких до 25% або 75%, 2% для показників, близьких до 12% або 88%, 1,4% для показників, близьких до 5% або 95% і 0,7% для показників, близьких до 1 або 99%.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...