Євросоюз чекає від РФ негайного звільнення Гриба

П'ятниця, 22 березня 2019, 14:19

Євросоюз очікує негайного звільнення українського політв’язня Павла Гриба, якого російський суд засудив до 6 років колонії загального режиму за "схиляння до тероризму".

Про це йдеться у заяві речника зовнішньополітичної служби ЄС, оприлюдненій у п’ятницю на офіційному сайті відомства, повідомляє "Європейська правда".

"Європейський союз очікує негайного звільнення Гриба і надання йому доступу до спеціального медичного лікування, якого він потребує", - йдеться у заяві.

У ЄС також наполягають, доки Павло Гриб залишається в ув'язненні, українським лікарям мають дозволити бачити його згідно з рішенням Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо:

  • 22 березня, українського політв'язня Павла Гриба, обвинуваченого в схилянні до теракту росіянки Тетяни Єршової, російський суд засудив до 6 років позбавлення волі.
  • Напередодні Гриб виступив із останнім словом у суді: він не визнав обвинувачень і назвав представників Федеральної служби безпеки "бандитами та вбивцями".
  • Павла Гриба росіяни викрали 24 серпня 2017 року на території Білорусі. Юному українцю, хворому на портальною гіпертензією, інкримінують "схиляння до теракту".
  • Європейский суд з прав людини у грудні 2018 року зобов'язав Росію надати медичні документи про стан здоров'я українця Павла Гриба. 30 січня 2019 року його батько заявив про критичний стан Павла.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News