Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посли країн G7 написали Авакову про загрозу "екстремістських рухів"

Субота, 23 березня 2019, 07:42
Посли країн G7 написали Авакову про загрозу екстремістських рухів

Посли країн "Великої сімки" (G7) направили листа міністрові внутрішніх справ України Арсенові Авакову із застереженням щодо можливого зриву виборів і загрози діяльності "екстремістських рухів" в Україні.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) отримало копії двох листів, підготовлених Групою послів G7 з підтримки реформ в Україні, до якої входять дипломати з Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії та США.

У адресованому Авакову листі від 15 березня французький посол Ізабель Дюмон від імені своїх колег-послів написала, що "група G7 стурбована екстремістськими політичними рухами в Україні, насильницькі дії яких тривожать".

"Вони залякують українських громадян, намагаються узурпувати роль Національної поліції в гарантуванні безпеки виборів і завдають шкоди національній та міжнародній репутації українського уряду", – заявила Дюмон.

За словами дипломата, лист англійською та українською мовами відправили в Міністерство внутрішніх справ України того ж дня.

Журналіст Крістофер Міллер у своїй статті пише про "тонке, завуальоване посилання на "Національний корпус" і "Національні дружини" в листі, про який розповіла французька дипломат.

Речник МВС Артем Шевченко підтвердив Радіо Свобода, що Аваков отримав листа.

Пізніше в МВС у відповіді на запит журналіста Радіо Свобода заявили, що позиція міністра Арсена Авакова щодо екстремістських політичних рухів в Україні "лишається твердою і безперечною".

Як стверджують у відомстві, керівники радикальних груп "були попереджені, що агресивні спроби втрутитися у чесний виборчий процес… призведуть до відповідних наслідків".

"Червоні лінії були проведені – жодних залякувань, агресії, насильства або інших спроб у силовий спосіб вплинути на вибори", – повідомили в МВС.

Читайте також: Ігри патріотами: Як "Нацкорпус" і Аваков заганяють Порошенка

Нагадаємо:

  • 20 березня посли країн "Великої сімки" в Україні опублікували заяву, в якій висловили віру в те, що майбутні вибори президента України будуть "по-справжньому конкурентними". У заяві не йдеться про небезпеку екстремістських рухів.
  • 21 березня посольство Сполучених Штатів Америки опублікувало попередження у зв’язку з мітингом, який має провести "Національний корпус" у суботу в центрі Києва.
  • 16 березня у центрі Києва учасники акції, організованої "Нацкорпусом" з вимогою покарати винних у розкраданнях в оборонному комплексі, рушили з Майдану Незалежності до адміністрації президента через Європейську площу.
  • Під час акції учасники скандували "Свинарчуків за ґрати!" та закидали АП з імпровізованої рогатки іграшковими свинями.
  • 9 березня представники "Нацкорпусу" влаштували у Києві першу акцію з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі", у яких звинувачують оточення президента України, зокрема Олега та Ігоря Гладковських (колишнє прізвище Свинарчук).
  • Відтоді протести і акції проходили у різних містах України.
  • Сутички також траплялися у містах, де перебував президент Петро Порошенко, активісти намагалися прорватися до нього під час його виступу.
  • Зокрема, 19 березня перед зустріччю Порошенка із виборцями в Івано-Франківську стались сутички між представниками "Національних дружин" і "Національного корпусу" з правоохоронцями.
  • До цього аналогічні сутички 9, 10 і 16 березня відбувались біля Адміністрації президента, у центрі Києва, у Полтаві та Черкасах.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...