Заступник секретаря РНБО пустив Нацкорпус до АП і взяв вимоги – ЗМІ

Субота, 23 березня 2019, 14:49

Представники Нацкорпусу і Нацдружин через заступника секретаря РНБО Сергія Кривоноса передали свої вимоги адміністрації президента.

Як повідомляє LIGA.net, вимоги пронесли учасники бойових дій та батьки загиблих.

"До АП їх провів заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос, який вийшов до протестувальників. За словами лідера Нацкорпуса Андрія Білецького, Кривонос пообіцяв передати вимоги президенту Петру Порошенку", - пише видання.

У той же час, на сторінці Нацкорпусу в Facebook повідомляється, що активістами партії були затримані двоє дівчат, які за списком видавали гроші бездомним і малозабезпеченим людям, яких звезли на мітинг Нацкорпусу на Майдані Незалежності.

"Сьогодні нашими активістами були затримані двоє дівчат, які під список видавали бездомним гроші, яких зібрали, щоб спробувати дискредитувати наш рух... Ці дівчата передані співробітникам правоохоронних органів", - сказав в опублікованому відео представник Нацкорпусу.

Нагадаємо:

  • Раніше в суботу на Майдані Незалежності в Києві понад 2 тисячі прихильників партії "Національний корпус" провели акцію з вимогою притягнути до відповідальності фігурантів справи про розкрадання в оборонному секторі. 
  • За даними ЗМІ, до 15-20% присутніх на акції становили малозабезпечені верстви населення. Лідер "Нацкорпусу" Андрій Білецький заявив, що "звезені бабусі й алкоголіки — це спроба СБУ дискредитувати акцію протесту".
  • 16 березня у центрі Києва учасники акції, організованої "Нацкорпусом" з вимогою покарати винних у розкраданнях в оборонному комплексі, рушили з Майдану Незалежності до адміністрації президента через Європейську площу. Під час акції учасники скандували "Свинарчуків за ґрати!" та закидали АП з імпровізованої рогатки іграшковими свинями.
  • 9 березня представники "Нацкорпусу" влаштували у Києві першу акцію з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі", у яких звинувачують оточення президента України, зокрема Олега та Ігоря Гладковських (колишнє прізвище Свинарчук).
  • Відтоді протести і акції проходили у різних містах України.
  • Сутички також траплялися у містах, де перебував президент Петро Порошенко, активісти намагалися прорватися до нього під час його виступу.
  • Зокрема, 19 березня перед зустріччю Порошенка із виборцями в Івано-Франківську стались сутички між представниками "Національних дружин" і "Національного корпусу" з правоохоронцями.
  • До цього аналогічні сутички 9, 10 і 16 березня відбувались біля Адміністрації президента, у центрі Києва, у Полтаві та Черкасах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News