Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОПОРА: Агітацію Павличка за Порошенка оплатили з виборчого фонду

Неділя, 24 березня 2019, 17:14
ОПОРА: Агітацію Павличка за Порошенка оплатили з виборчого фонду

Оренду приміщення Будинку культури у Богуславі, де під час творчого вечора поет Дмитро Павличко агітував на користь кандидата в президенти Петра Порошенка, було оплачено з виборчого фонду кандидата. 

Про це повідомляє Громадська мережа "ОПОРА", посилаючись на договір оренди та платіжні доручення, надані довіреною особою кандидата на пост президента.  

"У договорі оренди зазначено, що кандидат на пост президента Петро Порошенко в особі розпорядника поточного рахунку виборчого фонду Ніни Южаніної та відділ культури Богуслаєвської РДА в особі Олександра Терещенка уклали договір оренди приміщення глядацької зали Богуславського районного Будинку культури", - йдеться у повідомленні. 

Вартість оренди приміщення становить 500 грн. на годину, тож за захід, що тривав з 13:00 до 15:00 14 березня з поточного рахунку виборчого фонду в АТ "Міжнародний інвестиційний банк" на рахунок відділу культури Богуслаєвської РДА було сплачено 1000 грн.

В ОПОРІ нагадали, що оплата подібних заходів має здійснюватися лише з коштів виборчого фонду. 

"Інформація про розміри та джерела внесків, що надійшли на рахунки виборчого фонду, рух коштів, а також їх залишки на рахунках є закритою для суспільства: ЦВК не надає таку інформацію на інформаційні запити громадських організацій, вважаючи її банківською таємницею. Законодавство України передбачає можливість отримання суспільством інформації про витрати з виборчих фондів лише після оприлюднення проміжних фінансових звітів кандидатів на виборах", - зазначила радниця з юридичних питань ГМ "ОПОРА" Ольга Коцюруба. 

В організації підкреслили, що оприлюднення кандидатами інформації про витрати їхнього виборчого фонду "сприятиме публічності процесу та усвідомленому волевиявленню виборців". 

Нагадаємо,

  • Раніше в ОПОРІ закликали правоохоронні органи перевірити джерела фінансування творчого вечора поета Дмитра Павличка у Богуславі, де здійснювалася передвиборча агітація.
  • Захід позиціонувався, як творчий вечір поета, а виявився агітаційним заходом на користь кандидата у президенти, проводився у будинку культури - приміщенні комунальної форми власності, до якого долучилися держслужбовці і були присутні працівники держустанов. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування