Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Копію Томосу відвезуть полярникам в Антарктиду

Неділя, 24 березня 2019, 18:11

Учасникам української експедиції в Антарктиді передадуть копію Томосу, яка буде зберігатися на полярній станції "Академік Вернадський". 

Про це повідомили у прес-центрі Національного Антарктичного наукового центру.

"Каплиця святого рівноапостольного князя Володимира на станції була зведена у 2011 році, в часи президентства Віктора Януковича. За вказівкою "згори" зводити каплицю було доручено УПЦ Московського патріархату. З огляду на те, що учасники антарктичних експедицій, які є віруючими, духовно прихильні до ідеї єдиної помісної Української церкви, було вирішено просити владику ПЦУ Епіфанія про переведення каплички в лоно Православної церкви України", - йдеться у повідомленні.

Голосування за рішення про перехід до ПЦУ відбудеться під час ротації української антарктичної експедиції, коли на станції "Академік Вернадський" будуть присутні учасники 23 та 24 експедиції, а також сезонний загін науковців.

Учасники 24-ї експедиції вирушать на станцію "Академік Вернадський" 26 березня.

Читайте також:

Митрополит Київський Епіфаній. Як в Україні з'явилася автокефальна Церква

Нагадаємо, 

  • 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися у єдину Православну церкву України, її очолив митрополит Епіфаній. Представники РПЦ (УПЦ МП) переважно відмовилися визнати її, але окремі парафії переходять до ПЦУ.
  • 5 січня 2019 року у Стамбулі було підписано Томос про автокефалію української церкви,  6 січня патріарх Варфоломій передав його Епіфанію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування