Глава МЗС про вояж Бойка і Медведчука в Москву: Що це було?

Понеділок, 25 березня 2019, 12:50
Глава МЗС про вояж Бойка і Медведчука в Москву: Що це було?

Міністр закордонних справ Павло Клімкін хоче знати, чи обговорювали кандидат в президенти Юрій Бойко і кум президента РФ Віктор Медведчук у Москві питання звільнення українських політв'язнів і військовополонених.

Про це він сказав на прес-конференції в понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Головне - я це говорю не тільки як міністр закордонних справ, а й як український громадянин - я б дуже хотів почути від тих, хто їздив в Москву, як вони обговорювали там питання звільнення наших заручників, політичних ув'язнених і військовополонених, чого вони досягли" , - сказав Клімкін.

"Як вони обговорювали окуповані території і Донбасу, і Криму. Якщо це не обговорювалося, чи були найголовнішими питаннями на порядку денному, то у мене питання навіть не з політичної точки зору: що це було?", - відзначає глава МЗС.

На думку Клімкіна, відвідування столиці Російської Федерації кандидатом в президенти є демонстрацією позиції.

"Я б не вживав слово" візит "до цієї поїздки, це явно занадто високий стиль. Що стосується пана Медведчука, то ніщо в його контактах з Росією не є для нас сюрпризом. Що стосується відвідин Москви кандидатом в президенти України паном Бойко, то це , звичайно, дуже чітке висловлювання позиції, навіть демонстрація позиції ", - сказав дипломат.

Міністр зазначив, що переговори необхідно вести тільки з президентом РФ.

"Як ми знаємо, в Москві коштує і необхідно розмовляти з однією людиною - з президентом Росії, який фактично визначає весь порядок денний", - уточнив він.

Нагадаємо:

  • 22 березня прем'єр Росії Дмитро Медведєв провів у Москві зустріч з представниками "Опозиційної платформи – За життя" кандидатом у президенти України Юрієм Бойком і кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком.
  • Після цього Бойко і Медведчук заявили, що будуть продовжувати вести переговори з керівництвом РФ, зокрема, щодо постачання в Україну російського газу.
  • Служба безпеки пообіцяла в стислі терміни надати у межах своєї компетенції правову оцінку поїздці Бойка і Медведчука до Москви.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування