Геращенко: РФ не дала Україні відремонтувати міст на Луганщині

Понеділок, 25 березня 2019, 13:10

Представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко заявила, що до Станиці Луганської виїхали будівельники з технікою, аби відремонтувати зруйнований окупантами міст, проте російська сторона не відгукнулася на прохання забезпечити режим тиші на час проведення ремонтних робіт.

Про це вона написала у Facebook.

За її словами, у понеділок 26 українських будівельників і 13 одиниць будівельної техніки виїхали до зруйнованого російськими військами і бойовиками мосту в Станиці Луганській, аби розпочати реконструкцію цього об‘єкту.

"Украінська сторона напередодні направила дипломатичну ноту країнам нормандського формату, що ми вимагаємо від РФ режиму тиші на час проведення ремонтних робіт і приступаємо до реконструкції", - повідомила вона.

Геращенко зазначила, що міст окупанти розбили у 2014 році, а на його залишках встановили російський блок-пост з бойовиками.

Вона наголосила, що кілька років Україна заявляла про готовність негайної реконструкції і разом з представниками Міжнародного комітету Червоного хреста, які пропонували участь у ремонті об’єкту, й самостійно, але Росія і підконтрольні їй бойовики весь час блокували  ремонт мосту.

"Зараз ситуація просто катастрофічна. Разом зі снігом зійшли всі ті дощечки, залишки сходів, парапети, які бойовики називали "мостом", й це реально пекельна дорога, яку щодня вимушені долати тисячі українців", - заявила Геращенко.

Вона додала, що у понеділок, разом з представником України в ТКГ Євгеном Марчуком провели відеоконференцію з командувачем Об‘єднаного оперативного штабу ЗСУ Сергієм Наєвим, який доповів про повну готовність української сторони приступити до реконструкції мосту.

Зазначається, що на місці присутні представники СММ ОБСЄ.

"На жаль, РФ не дала жодної відповіді на запит України забезпечити режим тиші. Ми очікуємо від ОБСЄ і країн нормандського формату чіткого публічного звернення до РФ з вимогою припинити блокувати вирішення гуманітарних проблем Донбасу", - сказала Геращенко.

Вона наголосила, що РФ має прибрати свій блок-пост посеред зруйнованого мосту, негайно провести розмінування територій поблизу Сіверського Донця і надати режим тиші для українських будівельників.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News