Нове опитування показало шанс для Тимошенко у другому турі

Понеділок, 25 березня 2019, 15:25
Нове опитування показало шанс для Тимошенко у другому турі

Якщо у другий тур президентських виборів вийдуть діючий президент Петро Порошенко та лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, то переможе остання, якщо ж до другого туру потрапить шоумен Володимир Зеленський, то він переможе всіх інших кандидатів.

Про це йдеться у результатах спільного соціологічного дослідження, проведеного зусиллями трьох соціологічних компаній КМІС, Центр Разумкова та Соціологічна група Рейтинг, опублікованих 25 березня.

Зазначається, що моделювання другого туру президентських виборів дало наступні результати: Тимошенко тримає першість у парі з Порошенком (26% проти 19%). Водночас, Зеленський перемагає як у парі з Порошенком (39% проти 18%), так і з Тимошенко (34% проти 21%).

 
 

Повідомляється, що опитування було проведене з 5 по 14 березня.

Вибірка становить 15 тисяч респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та регіон проживання.

Статистична похибка вибірки: не більше 0,8%.

Читайте також: Що треба знати про головних кандидатів у президенти: програми, стратегії і спонсори

Нагадаємо:

  • 25 березня своє опитування оприлюднив КМІС, згідно з яким Володимир Зеленський перемагає будь-кого у другому турі, а Петро Порошенко програє навіть Юрію Бойку.
  • Перший тур виборів президента відбудеться 31 березня, другий – 21 квітня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування