Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Понад чверть українців стикалися з підкупом

Понеділок, 25 березня 2019, 15:53

27% виборців заявляють, що стикалися з фактами підкупу під час цієї президентської виборчої кампанії, 65% кажуть, що не мали такого досвіду.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, Центром Разумкова та Соціологічною групою Рейтинг у першій половині березня.

Серед тих, хто стикався з підкупом, 6% – мали особистий досвід, 21% – чули про це від близьких та знайомих.

"Найбільше тих, хто зазначав про факти підкупу, зафіксовано серед мешканців Півдня, Донбасу, Півночі та у столиці", - відзначають соціологи.  

 

Разом з цим 42% опитаних очікують значних фальсифікацій на виборах президента 31 березня, 41% вважають, що фальсифікації будуть незначними.

Взагалі не очікують жодних фальшувань виборів лише 6%. 

Найбільше тих, хто очікує значних фальсифікацій, серед мешканців Півдня, виборців Олександра Вілкула та Юрія Бойка, а також серед тих, хто взагалі не братиме участі у виборах.  

 

Опитування проходило 5-14 березня серед 15 тисяч респондентів в усіх областях України (за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей) віком від 18 років. Статистична похибка вибірки: не більше 0,8%. 

Читайте також: Привид Авакова, або #КомандаПорошенка і чесні вибори

Справа підкупу Тимошенка. Що відомо про затриманих, і до чого тут Дубіль

МАГи і рольові ігри. Як працюють виборча "піраміда" Тимошенко і "сітка" Порошенка

Нагадаємо:

  • Виборчі штаби чинного президента Петра Порошенка та екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко звинувачують одне одного в підкупі виборців та нечесній кампанії.
  • 31 березня відбудеться перший тур виборів президента.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування