Суд відмовився вирішувати, чи мав право Порошенко просити про Томос

Вівторок, 26 березня 2019, 19:00
Суд відмовився вирішувати, чи мав право Порошенко просити про Томос

Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову громадській організації до президента Петра Порошенка щодо звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання автокефалії Православній церкві в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

"Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні докази  та встановивши, що позивачем (ГО "Неурядова організація верховенство права" - УП) був не правильно обраний спосіб захисту порушеного права, суд відмовив у задоволенні позову", - йдеться у повідомленні.

Рішення суду набирає законної сили в строк і порядку, передбачені ст.255 Кодексу адміністративного судочинства України. Воно може бути оскаржено в порядку та у строки, встановлені статтями 295 – 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

У коментарі УП засновник ГО "Неурядова організація верховенство права" Олексій Стародубов підтвердив, що суд відмовив у задоволенні позову.

"В судовому засіданні була озвучена вступна та резулятивна частини рішення. Мотивувальної частини поки що немає. На думку судді, яке той озвучив уже після засідання, з позовом про наявність чи відсутність компетенції можуть звертатися лише органи влади і посадові особи", - розповів Стародубов.

Він зауважив, що позовна заява розглядалася судом майже півроку, замість передбачених законодавством тридцяти днів.

Також Стародубов додав, що поки рано говорити про апеляцію і поки він чекає повного тексту рішення.

Читайте також: "Хто і навіщо подав до суду на Порошенка через Томос"

Митрополит Київський Епіфаній. Як в Україні з'явилася автокефальна Церква

Нагадаємо:

  • У жовтні 2018 року стало відомо, що суд розгляне позов громадської організації до президента Петра Порошенка щодо звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання автокефалії Православній церкві в Україні.
  • 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися у єдину Православну церкву України, її очолив митрополит Епіфаній. Представники РПЦ (УПЦ МП) переважно відмовилися визнати її, але окремі парафії переходять до ПЦУ.
  • 5 січня 2019 року у Стамбулі було підписано Томос про автокефалію української церкви,  6 січня патріарх Варфоломій передав його Епіфанію.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...