Рекордна кількість кандидатів у президенти створила "дірку" в бюджеті ЦВК

Середа, 27 березня 2019, 14:00

Велика кількість кандидатів на пост глави держави на чергових виборах 31 березня спричинила у виборчому бюджеті "дірку".

Про це розповів заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко в інтерв’ю "Укрінформу".

"Рекордна кількість кандидатів у президенти створила "дірку" у виборчому бюджеті ЦВК приблизно у 447 млн гривень", - зазначив він.

Радченко нагадав, що бюджетний запит на вибори президента було зроблено ще в 2018 році з розрахунку 25 кандидатів на пост глави держави, проте фактична кількість кандидатів у бюлетені – 39, що майже удвічі більше.

Він підкреслив, що це тягне за собою і розмір бюлетеня, і фінансування виборчих комісій, і оплату праці, публікацію програм у ЗМІ – тобто всі витрати, що необхідні для проведення виборів.

"Тільки на публікацію передвиборчих програм і декларацій кандидатів у "Голосі України" та "Урядовому кур’єрі" витратили 3 млн 867 тис. 700 гривень, а було передбачено 1 млн 379 тис. 40 гривень. Як бачите, перевитрата майже втричі", - розповів заступник голови ЦВК.

Водночас Радченко запевнив, що наразі цю "дірку" вдається перекривати, в тому числі й за рахунок економії.

Нагадаємо:

  • Чергові вибори президента відбудуться 31 березня 2019 року.
  • Центрвиборчком 8 лютого завершив процес реєстрації на посаду глави держави – всього було зареєстровано 44 кандидатів. Пізніше п’ять кандидатів відмовилися від балотування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування