Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ФФУ переконують, що збірній не загрожує дискваліфікація через Мораеса

Четвер, 28 березня 2019, 10:44

УЄФА розгляне правомірність участі українського гравця Жуніора Мораеса у відбіркових матчах Євро-2020, Федерація футболу України закликає вболівальників зберігати спокій.

Провадження прокоментував 28 березня генеральний секретар Федерації футболу України Юрій Запісоцький.

"Федерації футболу Португалії та Люксембургу подали до УЄФА протести стосовно можливої неправомірної участі у кваліфікаційних матчах Євро-2020 гравця збірної України Жуніора Мораеса", – зазначив він.

На їхню думку, Мораес порушив статут ФІФА, зігравши за збірну України одразу після отримання громадянства.

За словами Запісоцького, згідно з процедурою комітет із дисциплінарних та етичних питань УЄФА відкрив два дисциплінарних провадження та надав ФФУ час для пояснень своєї правової позиції в цьому питанні.

Рішення за результатами розгляду протестів будуть прийняті на наступному засіданні комітету, час проведення якого буде визначено пізніше.

Запісоцький наголосив, що під час розгляду питання про запрошення Мораеса до збірної України ФФУ проаналізувала ситуацію з отриманням футболістом громадянства України.

Також були проведені консультації з фахівцями з УЄФА та ФІФА, які підтвердили правомірність запрошення Мораеса до складу збірної України.

"Тому ми просимо вболівальників зберігати спокій до винесення остаточного рішення УЄФА. Я впевнений, що комітет УЄФА, ознайомившись з аргументацією ФФУ в цьому питанні, залишить без змін результати перших двох матчів збірної України у відборі до Євро-2020", – переконаний генеральний секретар ФФУ.

Нагадаємо:

  • Раніше в ЗМІ з’явилася інформація, що Україна може отримати технічні поразки в іграх з відбору на Євро-2020 з Португалією і Люксембургом, оскільки ці країни подали протести на участь Мораеса в матчах збірної України.
  • Сам Мораес запевнив, що у ФФУ все перевірили, перш ніж він вийшов грати за "синьо-жовтих".
  • Нападник українського футбольного клубу "Шахтар" Жуніор Мораес отримав українське громадянство в березні 2019 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...