Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко обіцяє повернути "ВКонтакте" і радянські фільми

Четвер, 28 березня 2019, 10:52

Кандидат у президенти від "Опозиційноъ платформи - За життя" Юрій Бойко заявив, що в разі перемоги на виборах скасує заборону на російські соцмережі та радянські фільми, частину з яких заборонили транслювати в Україні.

Про це він сказав журналістам, йдеться на сайті об'єднання.

"Після виборів ми скасуємо всі заборони, введені за останні п'ять років на ТБ і в інтернеті, в кінотеатрах і на книжкових ринках", - заявив Бойко.

За його словами, не може бути вільною і демократичною країна, де забороняють "культові та улюблені всіма фільми".

"Громадяни України повинні самі вибирати, які фільми дивитися, які книги читати і якими соцмережами користуватися", - сказав кандидат.

Бойко вважає, що в епоху інтернету подібні заборони "безглузді".

"Скажіть, як загрожує національній безпеці "Майстер і Маргарита", "Гостя з майбутнього" або "Однокласники"?", - додав він.

На думку політика, коли керувати країною буде "нормальна влада", тоді в Україні забудуть "про цю дичини у вигляді заборон і квот".

Нагадаємо:

  • 16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких соцмережі "Вконтакте" і "Одноклассники", компанія "Яндекс".
  • Станом на грудень 2018 року сайт "Вконтакте" був на 17 місці за відвідуваністю в Україні. 
  • Найбільше в Україні користуються забороненою соцмережею "ВКонтакте" в Донецькій, Дніпропетровській області та в місті Києві.
  • 27 березня Бойко не прийшов на дебати на Суспільному мовленні. Замість нього у студії поставили манекен.
  • 22 березня Юрій Бойко разом з кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком провели в Москві зустріч з прем'єром Росії Дмитром Медведєвим.
  • Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що 27 березня буде зареєстровано кримінальне провадження про незаконний перетин кордону в зв'язку з польотом у Росію Бойка і Медведчука.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування