Поліція викрила схему підкупу виборців за "кандидата П"

П'ятниця, 29 березня 2019, 17:56
Поліція викрила схему підкупу виборців за кандидата П

Національна поліція заявляє, що зафіксувала "на гарячому" підкуп виборців у Черкасах представниками одного з кандидатів у президенти.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті 29 березня.

Зазначається, що наряд патрульної поліції, виїхавши за викликом, виявив на вулиці Святотроїцькій велику кількість громадян у "живій" черзі біля одного з офісних приміщень.

"У будівлі, де, за попередньою інформацією, роздавали грошові кошти – в обмін на зобов’язання віддати свій голос 31 березня за кандидата П., патрульні поліцейські виявили обладнане офісне приміщення з комп’ютерною технікою та коробками грошей на столах", – йдеться в повідомленні.

 
нацполіція

Поліцейські виявили великі суми грошових коштів, здебільшого номіналом по 500 гривень, а також документацію з персональними даними громадян.

 
нацполіція
 
нацполіція

Зокрема, відомості зі списками громадян, навпроти прізвища яких значилися суми грошових коштів в еквіваленті від 2 до 4,5 тисяч гривень.

Повідомляється, що наразі на місці працює слідчо-оперативна група, вилучають речові докази, а також опитує громадян, які перебували в офісному приміщенні і біля нього.

Найближчим часом правоохоронці обіцяють надати події правову кваліфікацію.

За даними поліції, на місці було виявлено і вилучено гроші в сумі понад 1,6 мільйона гривень та майже 12 тисяч доларів США.

Зокрема, вирішується питання про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформації про кримінальне правопорушення, передбачене ст. 160 (Підкуп виборців) Кримінального кодексу. 

Водночас ГО "Солідарність" у Черкаській області оприлюднила заяву, в якій назвала події в Черкасах спробами провокації з боку голови обласного партосередку ВО "Батьківщина" міського голови Черкас Анатолія Бондаренка напередодні виборів президента.

Нагадаємо:

  • Штаби кандидатів у президенти лідери "Батьківщини" Юлії Тимошенко та чинного президента Петра Порошенко звинувачують одне одного в підкупі виборців.
  • Генпрокурор Юрій Луценко у березні заявляв про викриття правоохоронцями двох випадків із "чорною готівкою" для мережі підкупу виборців "кандидата Ю".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування