Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський до Порошенка: ви маріонетка Свинарчука чи він ваша маріонетка?

Неділя, 31 березня 2019, 23:11
Зеленський до Порошенка: ви маріонетка Свинарчука чи він ваша маріонетка?

Шоумен Володимир Зеленський звернувся до чинного президента Петра Порошенка із запитанням чи є він "маріонеткою Свинарчука" чи "Свинарчук - маріонетка Порошенка".

Відповідну заяву Зеленський зробив у своєму штабі.

"Бачили прес-конференцію нашого гаранта. Він ще раз сказав, що я маріонетка Коломойського. Як сказав гарант, що робити? У мене тільки одне питання, я думаю, що він побачить це. Так ви маріонетка Свинарчука чи Свинарчук ваша маріонетка? Якщо можна, передайте будь ласка нашому гаранту", - заявив шоумен.

Свинарчук - це попереднє прізвище екс-першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та найближчого соратника Порошенка Олега Гладковського та його сина Ігоря. 

Нагадаємо:

  • Результати Національного екзит-полу станом на 18.00 свідчать про перемогу Володимира Зеленського, за якого віддали голоси 30,4% опитаних українців.
  • Друге місце згідно даних соціологів, посідає чинний президент Петро Порошенко з результатом 17,8%, а третє місце Юлія Тимошенко з 14,2% електоральної підтримки.
  • Раніше Зеленський заявив, що йому все одно з ким бути в другому турі. Порошенко назвав Зеленського "маріонеткою Коломойського".
  • 25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво "Укроборонпрому" знало про оборудки і давало на них згоду.
  • 4 березня журналісти оприлюднили ще одну серію розслідування. У ній стверджувалося, що Олег Гладковський особисто щонайменше один раз отримував "відкат" з розкрадання в оборонному комплексі у розмірі 30 тисяч доларів.
  • 4 березня Порошенко звільнив Гладковського з РНБО.
  • 6 березня президент Петро Порошенко заявив на засіданні Ради національної безпеки та оборони, що ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію усіх контрактів державного концерну "Укроборонпром".
  • Згодом видання "Bihus.info" заявило, що усі слідчі органи, включно з НАБУ, "зливали" справи по Гладковському за хабарі.
  • Гладковський-молодший подав до суду на журналіста Дениса Бігуса через оприлюднене розслідування, в якому він фігурує. 
  • 7 березня НАБУ провело обшуки у екс-першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони та його сина.
  • Олег Гладковський разом із Ігорем Кононенком є найближчими партнерами президента і керують бізнесом Порошенка після його обрання.

Марія Думанська, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...