Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розкрадання в оборонці: НАБУ обшукало Гладковських та інших фігурантів

Четвер, 7 березня 2019, 12:44
Розкрадання в оборонці: НАБУ обшукало Гладковських та інших фігурантів

Національне антикорупційне бюро провело обшуки у екс-першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського та його сина Ігоря.

Про це під час брифінгу у четвер повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

За його словами, слідчі дії стосуються ймовірних корупційних схем в оборонному секторі, про які раніше розповіли журналісти.

"Виходячи з того, що ми побачили в тих сюжетах (розслідуваннях журналістів – УП), ми зареєстрували два кримінальні провадження. І сьогодні в рамках одного з них були проведені ряд обшуків, їх біля 20, в тому числі, за місцем проживання Ігоря і Олега Гладковських, Віталія Жукова, Андрія Рогози та інших громадян", – сказав Ситник.

Він додав, що слідчі дії ще тривають.

Очільник НАБУ каже, що розслідування проводяться "з нуля фактично". 

"До цього тих даних, які містяться в тій же переписці, ми не мали", – уточнив Ситник.

Читайте також:

Розслідувач Леся Іванова про кейс Гладковського: У нас не було мети робити щось "під вибори"

Молодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського

Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Частина 1

Війна і бізнес. Укроборонпром та його золотий менеджер. Частина 2

Нагадаємо:

  • 25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво "Укроборонпрому" знало про оборудки і давало на них згоду.
  • В "Укроборонпромі" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування про корупційні схеми за участі оточення президента України і звинуватили журналістів у маніпуляції. Разом з тим концерн відсторонив директорів двох своїх підприємств у зв’язку з розслідуванням про розкрадання.
  • У свою чергу в НАБУ заявили, що вже займалися деякими фактами корупції в оборонній сфері, які викладено у розслідуванні ЗМІ.
  • 4 березня Порошенко звільнив Гладковського з РНБО.
  • 4 березня журналісти оприлюднили ще одну серію розслідування. У ній стверджувалося, що Олег Гладковський особисто щонайменше один раз отримував "відкат" з розкрадання в оборонному комплексі у розмірі 30 тисяч доларів.
  • НАБУ відкрило ще одну справу про "відкат".

Соня Лукашова, для УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...