Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Болтон розповів, як США будуть зміщувати Мадуро

Понеділок, 4 березня 2019, 06:26

США працюють над створенням коаліції, щоб змістити венесуельського диктатора Ніколаса Мадуро і його режим.

Про це розповів помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон в інтерв'ю телеканалу CNN.

За його словами, США намагаються мобілізувати підтримку мирного переходу влади від Мадуро до Хуана Гуайдо, лідера опозиції, якого США визнали президентом.

"Я б хотів бачити якомога ширшу коаліцію, щоб змістити Мадуро і замінити весь корумпований режим. Саме це ми і намагаємося зробити", - сказав він.

Радник президента Дональда Трампа також заявив, що його адміністація не боїться використовувати фразу "доктрина Монро", згідно з якою обидва американських континенти є зоною інтересів США.

Тому, він зазначив, США хотіли б покінчити з тиранією, включаючи Кубу, Нікарагуа, так  само як і з Мадуро. Однією з проблем в Венесуелі, заявляє Болтон, є те, що там присутні 20-25 тисяч співробітників кубинських спецслужб і це "абсолютно неприпустимо".

Нагадаємо:

  • У січні кілька країн на чолі зі Сполученими Штатами визнали тимчасовим президентом країни Хуана Гуайдо, президента Національних зборів Венесуели.
  • У відповідь Мадуро, якого США оголосили нелегітимним, заявив, що розриває дипломатичні відносини зі Сполученими Штатами, і наказав американським дипломатам залишити країну протягом 72 годин. Він також наказав венесуельським дипломатам залишити США.
  • Пізніше міністерство закордонних справ Венесуели опублікувало заяву про припинення цих видворень і запропонувало провести переговори зі США.
  • Європейський парламент визнав Хуана Гуайдо законним тимчасовим президентом Венесуели відповідно до Конституції країни.
  • ЄС закликав якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку пообіцяв визнати лідера опозиції в якості керівника країни.
  • Мадуро категорично відхилив заклик європейських країн призначити дострокові вибори президента, після того, як лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим лідером країни.
  • Мадуро заявив, що не виключає, що в результаті політичної кризи в Венесуелі спалахне громадянська війна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...