У США почали розслідування щодо Трампа, яке могло б призвести до його імпічменту

Понеділок, 4 березня 2019, 22:17
У США почали розслідування щодо Трампа, яке могло б призвести до його імпічменту
Fortune

Судовий комітет Палати представників США оголосив про масштабне розслідування кампанії президента Дональда Трампа, його бізнесу, роботи під час перехідного періоду та діяльності його адміністрації.

Про це заявив голова Судового комітету Джеррі Надлер, передає CNN.

Телеканал зауважує, що це розслідування могло б стати основою для демократів, якщо вони вирішать продовжувати справу у напрямку імпічменту президента.

Комітет вже надіслав листа 81 особі та відомствам, зокрема Білому дому, Міністерству юстиції, високопосадовцям, співробітникам Trump Organization та синам Трампа.

Таким чином, Комітет "розпочав широке розслідування стосовно ймовірної корупції, перешкоджання правосуддю, грошових виплат жінкам, змови з Росією і звинувачень у зловживанні своєю посадою та використанні її для особистої вигоди".

У Комітеті вимагають відповіді на свої листи протягом двох тижнів.

"Розслідування комітету відбувається на тлі очікування висновку спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо Трампа про можливу змову і перешкоджання правосуддю, сигналізуючи, що Комітет, ймовірно, відновить підставу, яку федеральні прокурори вже опрацьовували", - зазначає CNN.

Судовий комітет вимагає надати інформацію від свідків, багато з яких вже спілкувалися з прокурорами Мюллера і Великим журі (Колегією присяжних – УП).

Нагадуємо:

  • Американські спецслужби прийшли до висновку, що Росія втрутилася в президентську гонку 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Трампа. Росія заперечує втручання у вибори.
  • У листопаді адвокати Білого дому надали Мюллеру письмові відповіді Трампа на питання про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
  • Трамп повідомив, що відповіді на питання Мюллера давав особисто.
  • Пізніше адвокати Трампа заявили, що президент США більше не буде відповідати на додаткові питання в процесі розслідування про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
  • The New York Times, посилаючись на інформацію з документів, представлених в Конгрес США і дані суду і звинувачення, пов'язані з розслідуванням можливого втручання іноземців у вибори, порахувала, що під час президентської кампанії 2016 року і після виборів Дональд Трамп і його оточення контактували з представниками РФ і WikiLeaks або їх посередниками не менше 100 разів.
  • У січні тодішній в.о. генерального прокурора США Метью Вітакер оголосив,що Мюллер закінчує своє розслідування.

Марія Думанська, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News