Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В.о. генпрокурора США: Розслідування Мюллера добігає кінця

Вівторок, 29 січня 2019, 03:59

Метью Вітакер, виконуючий обов'язки генерального прокурора США, оголосив, що спеціальний радник ФБР Роберт Мюллер закінчує своє розслідування російського втручання в президентську кампанію 2016 року і ймовірної змови передвиборної кампанії Трампа з росіянами.

Про це пише The New York Times.

"Я думаю, що розслідування близьке до завершення, і я сподіваюся, що ми зможемо отримати звіт від директора Мюллера якомога швидше", - сказав Вітакер.

Газета зазначає, що Вітакер зробив цю заяву в кінці прес-конференції про іншу справу, підтвердивши таким незвичайним чином статус розслідування, проведеного Мюллером.

Політика Міністерства юстиції зазвичай забороняє громадське обговорення відкритих кримінальних розслідувань, і Мюллер відмовлявся публічно обговорювати розслідування відколи він очолив його в травні 2017 року.

Вітакер, якого вважають надзвичайно лояльним до президента США Дональда Трампа, сказав, що його "повністю поінформували про розслідування" і що він очікує, що Мюллер представить звіт про нього.

Високопоставлені співробітники правоохоронних органів раніше припускали, що розслідування наближається до завершальної стадії і, як очікується, завершиться в найближчі тижні або місяці.

Проте, як пише видання, заява Вітакера, схоже, заскочила зненацька навіть чиновників Міністерства юстиції. Як тільки він охарактеризував роботу спеціального адвоката як майже закінчену, прес-секретар закрила прес-конференцію.

Залишається неясним, чи обговорював Вітакер свої заяви з Мюллером заздалегідь, або він говорив експромтом. Представник Мюллера Пітер Карр відмовився від коментарів.

Нагадуємо:

  • Американські спецслужби прийшли до висновку, що Росія втрутилася в президентську гонку 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Трампа. Росія заперечує втручання у вибори.
  • У листопаді адвокати Білого дому надали Мюллеру письмові відповіді Трампа на питання про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
  • Трамп повідомив, що відповіді на питання Мюллера давав особисто.
  • Пізніше адвокати Трампа заявили, що президент США більше не буде відповідати на додаткові питання в процесі розслідування про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
  • The New York Times, посилаючись на інформацію з документів, представлених в Конгрес США і дані суду і звинувачення, пов'язані з розслідуванням можливого втручання іноземців у вибори, порахувала, що під час президентської кампанії 2016 року і після виборів Дональд Трамп і його оточення контактували з представниками РФ і WikiLeaks або їх посередниками не менше 100 разів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...