Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коен подав в суд на Trump Organization і вимагає повернути йому 1,9 млн доларів

Четвер, 7 березня 2019, 21:54
Коен подав в суд на Trump Organization і вимагає повернути йому 1,9 млн доларів
MSNBC.com

Колишній захисник Дональда Трампа Майкл Коен подав в суд на Trump Organization, звинувачуючи її у розірванні контракту та відмові заплатити йому близько 1,9 мільйона доларів, починаючи з травня минулого року.

Про це повідомляє Reuters.

За твердженнями Коена, організація Трампа перестала йому платити після того, як стало зрозуміло, що він співпрацюватиме з урядом, зокрема щодо розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера стосовно ймовірного втручання Росії у президентські вибори США 2016 року.

У скарзі Коен стверджує, що у липні 2017 року він уклав угоду про відшкодування. Тоді він та організація Трампа проводили "спільну оборону" стосовно різних розслідувань щодо президента. За його словами, він найняв на роботу щонайменше сім юридичних фірм з питань, пов'язаних з президентом.

Коен заявляє, що організація Трампа повинна йому щонайменше 3,8 мільйона доларів, а несплата грошей порушила угоду про відшкодування, яка передувала його співпраці.

Організація Трампа поки що не прокоментувала інформацію про позов.

Нагадаємо:

  • Президент США Дональд Трамп заявив, що його колишній адвокат Майкл Коен намагається скоротити термін тюремного ув'язнення, стверджуючи що збрехати конгресу йому наказав сам Трамп.
  • У січні минулого сайт BuzzFeed опублікував документ, в якому говорилося, що за Трампом стежили в московському готелі Ritz Carlon і зібрали компрометуючу інформацію про його особисте життя і фінансову діяльність.
  • З даних документа і пояснень ЗМІ випливає, що документ був складений для штабу демократів або штабу Клінтон в період кампанії. Його твердження ґрунтуються на анонімних повідомленнях "джерел". Немає ніяких підтверджень його достовірності.
  • Через рік особистий адвокат Трампа Майкл Коен подав до суду на новинний сайт BuzzFeed за публікацію цього досьє.
  • У листопаді Коен визнав, що дав неправдиві свідчення у зв'язку з федеральним розслідуванням щодо втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року.
  • Коен погодився співпрацювати зі слідством і визнав себе винним у восьми кримінальних звинуваченнях в ухиленні від сплати податків, банкрутстві і порушеннях у фінансуванні кампанії.
  • Він сказав федеральному суду в Нью-Йорку, що Трамп під час передвиборної кампанії доручив йому організувати виплати двом жінкам, щоб змусити їх мовчати про відносини з кандидатом в президенти.
  • За порушення виборчого законодавства і брехню Конгресу Коен засуджений в цілому до трьох років в'язниці.

Марія Думанська, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...