Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганщині повертають українське телебачення та радіо

Середа, 10 квітня 2019, 17:41

У Луганській області почали відновлювати українське мовлення.

Про це в. о. голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь повідомив у Facebook.

"Питання відновлення українського мовлення вирішено… Теле- та радіосигнал в аналоговому форматі вже доступний глядачам та слухачам всієї Луганщини, в тому числі і окупованої частини", – повідомив він.

Гендиректор філії Національної суспільної телерадіокомпанії "UA:Донбас" Андрій Шаповалов уточнив: "Почали вмикати, Лисичанськ, Біловодськ уже, решта в процесі".

Держсекретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко під час слухань у парламентському комітеті зі свободи слова 10 квітняповідомив, що підключити передавачі дозволило поновлення заборони знеструмлювати стратегічні об'єкти, зазначає "Радіо Свобода".

"У 2015 році була впроваджена заборона відключення стратегічно вразливих об’єктів. У лютому ця заборона була скасована, і коли виник борг – почали відключати. Два тижні тому ми знову цю постанову провели. Від учора (9 квітня – ред.) знову заборонено відключати. Відключень більше не буде", – сказав він.

Нагадаємо:

  • 4 квітня трансляція радіоканалів та телеканалів (у аналоговому форматі) на більшу частину Луганської області припинилася. Відтоді в деяких місцевостях на хвилях українських мовників з'явилися ЗМІ проросійських бойовиків.
  • Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення повідомив, що об’єкти відключені через борг за спожиту електроенергію перед постачальником.
  • Борг утворився, серед іншого, через заборгованість у розмірі 99,2 мільйона гривень з боку Національної суспільної телерадіокомпанії України.
  • 8 квітня в.о. голови правління НСТУ Зураб Аласанія заявив, що у "Суспільного" немає боргу перед РРТ, бо послугу не замовляли і на неї не передбачали гроші в бюджеті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування