Порошенко натякає, що Путін може обіграти Зеленського

Вівторок, 9 квітня 2019, 08:57
Порошенко натякає, що Путін може обіграти Зеленського
24 канал

Президент і кандидат у президенти Петро Порошенко вважає, що його конкурент на виборах Володимир Зеленський може не впоратися з переговорами на високому рівні через брак досвіду.

Про це він заявив в ефірі "Свободи слова" на ICTV ввечері 8 квітня – і розмістив відповідну тезу у Twitter.

"Коли ми кажемо, що є поляризація кандидатів – це не так. Я шаную Володимира Зеленського як прекрасного актора", – сказав Порошенко.

"Більше того, я не стверджую, що він любить Путіна або спілкується з ним. Я не маю цієї інформації. І, може, він щиро хоче принаймні задекларувати, щоби країна рухалася в ЄС та НАТО. Але декларацій недостатньо!", – заявив він.

"Коли саме в цій галузі президент некомпетентний, не має досвіду надзвичайно важких переговорів, якщо він самостійно намагається поїхати і говорити з Путіним – із чим він звідти повернеться?", – додав Порошенко.

Президент вважає, що Зеленський словами про переговори щодо "ЛНР" і "ДНР" виводить Росію за межі поняття "агресор".

"Фактом переговорів із цими найманцями світу надсилається повідомлення: це громадянська війна всередині України", – заявив Порошенко. На його думку, не можна їхати на переговори з лідерами бойовиків, бо "руйнується світова солідарність навколо України".

"А потім буде ще: так я поїду і віч-на-віч із Путіним зустрінусь. А де наші партнери по нормандському формату? Де Європейський Союз? Де Сполучені Штати Америки? Якщо ти йдеш і залишаєшся без союзників, руйнується все, що було зроблено", – заявив президент.

"Ще скажеш, що Мінські домовленості нас не влаштовують. А всі санкції базуються на Мінських домовленостях! І якщо Україна сама виходить із них, то нема ні санкцій, ні інструменту тиску", – додав він.

На думку Порошенка, якщо Росія не хоче обговорювати долю Криму й Донбасу, то більше з нею немає про що говорити.

"Кому цікаві ціни на газ, коли існування держави під загрозою?", – сказав він, коментуючи також "переговори" Віктора Медведчука та Юрія Бойка в Москві.

"Ми не можемо собі дозволити, щоб з Україною експериментували або на Україні в цих умовах хтось намагався повчитися", – підсумував чинний президент.

Читайте також Хто їх вибрав, або Як виглядає виборець Зеленського і Порошенка

Нагадаємо:

  • Шоумен і комік Володимир Зеленський, який став лідером першого туру виборів президента України, заявив, що готовий до перемовин із президентом Росії, але не готовий "жертвувати територіями і людьми" заради домовленостей.  
  • У відповідь речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін "відкритий до діалогу для вирішення всіх проблем, які стоять на порядку денному, але не в обрамленні провокацій і диверсій".
  • 7 лютого Верховна Рада закріпила у Конституції курс України на Європейський Союз та НАТО. 21 лютого ці зміни набули чинності.
  • А Володимир Зеленський висловився за референдум щодо таких тем, як вступ до ЄС та НАТО.
  • Як показують дані соцопитувань, електорат Зеленського вагається щодо вступу в Євросоюз та Північноатлантичний альянс.

УП, доповнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News