Омелян: Повне скасування поїздів в РФ поки неможливе

П'ятниця, 10 травня 2019, 21:50

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що підтримує повне припинення залізничного сполучення з РФ, але поки поїзди скасовувати не будуть.

Про це він розповів в інтерв'ю LIGA.net.

Так, на питання, чи планується найближчим часом скасування залізничного сполучення з РФ, міністр відповів, що навряд буде відповідне політичне рішення.

"Я бачу, що політичного рішення (хоча ми його підтримуємо) швидше за все не буде. Тим не менше, воно припиняється саме по собі, і ми маємо природне падіння кількості поїздок до РФ", - сказав Омелян.

При цьому він зазначив, що один із популярних напрямків "Київ-Москва", вже не користується тим попитом, як це було раніше, і заповненість вагонів постійно зменшується.

"Минулого року ми мали першу за історію України ситуацію, коли кількість поїздок залізничним транспортом до країн ЄС була більшою, ніж у бік РФ. Тому скорочення кількості потягів до РФ було абсолютно об'єктивним. Возити повітря немає сенсу", - додав міністр.

Нагадаємо:

  • На початку серпня 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна планує припинити залізничне сполучення з Росією.
  • Згодом Омелян уточнив, що у Міністерстві інфраструктури планують припинити лише пасажирське залізничне сполучення з Росією, вантажне залізничне сполучення не припинятиметься.
  • У 2018 році "Укрзалізниця" скасувала прямі поїзди та причіпні вагони, які прямували до Росії з Івано-Франківська, Чернівців, Кременчука та Чернігова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування