Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко хоче, щоб Зеленський звернувся до суду щодо закону про мову

Субота, 11 травня 2019, 11:03
Кириленко хоче, щоб Зеленський звернувся до суду щодо закону про мову

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко вважає, що новообраний президент Володимир Зеленський мав би виступити на захист закону про мову, звернувшись до Окружного адмінсуду Києва.

Про це він написав у суботу в Twitter.

"Було б добре, якби обраний президент Зеленський, так само емоційно, як до ВР щодо своєї інавгурації, звернувся до Окружного адмінсуду, який може заборонити підписувати Закон про мову. Кому, як не щойно обраному Главі держави, виступити на захист державної мови?! Чи це не важливо?", - зазначив Кириленко.

Він також закликав усіх небайдужих прийти на засідання Окружного адмінсуду, який може ухвалити рішення про заборону голові ВР підписувати Закон про мову.

"Якщо суд діє Іменем України, він такого антиукраїнського рішення не ухвалить!", - наголосив Кириленко.

Нагадаємо:

  • 10 травня стало відомо, що до Окружного адмінсуду Києва надійшов позов від ГО "Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної", у якому просять заборонити голові Верховної Ради Андрію Парубію підписувати ЗУ "Про забезпечення функціонування української мови як державної".
  • Спікер Верховної ради Андрій Парубій заявив, що це дуже тривожна новина і "цинічна спроба проросійського реваншу".
  • 25 квітня народні депутати ухвалили закон №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який почали розглядати у другому читанні ще 28 лютого.
  • Повністю проти проголосувала фракція "Опозиційний блок".
  • Закон закріплює, що єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська – і вона обов’язкова для органів державної влади і публічних сфер на всій території держави.
  • Переможець виборів президента Володимир Зеленський заявив, що після вступу на посаду проаналізує закон про українську мову на предмет дотримання усіх прав громадян.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...