Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Держава у смартфоні": Зеленський зібрав експертів і намітив план

Четвер, 13 червня 2019, 10:11
Держава у смартфоні: Зеленський зібрав експертів і намітив план

12 червня в Адміністрації президента Володимира Зеленського відбулося перше експертне обговорення концепції "Держава у смартфоні".

У ньому взяли участь представники "Коаліції електронної держави", що об’єднує 65 різних організацій та експертів у сфері IT, повідомляє прес-служба президента.

До обговорення також долучився глава держави.

"Я хочу швидких змін. Я вірю у ваш талант і бажання зробити Україну цифровим лідером і гарантую вам політичну волю. Маємо спільно готувати ініціативи, законопроекти та здійснювати кроки, що знімають бар’єри до цифрової економіки та електронного урядування", – сказав Зеленський.

"Запевняю, що особисто "звертатимуся" до тих державних службовців, які чинять спротив на місцях", – заявив він.

 

Експертне обговорення "Держави у смартфоні"

Фото прес-служби президента

За словами радника глави держави Михайла Федорова, переведення державних послуг в онлайн сприятиме не лише комфорту громадян, а й зменшенню корупції.

"Наш план дуже амбітний. Наприклад, до 2024 року ми прагнемо перевести 90% всіх державних послуг в режим онлайн, втричі зменшивши кількість взаємодії громадян і бізнесу з владою та досягнувши нульового рівня корупції у цій сфері", – заявив він.

"І вже цього року українці відчують смак електронних послуг нового покоління – повністю автоматизованих та об’єднаних навколо громадянина", – додав Федоров.

"Але все це стане реальним лише за умови консолідації довкола спільного плану дій усіх експертів, талановитого українського IT-бізнесу, всіх гілок влади та політичної волі на найвищому рівні", – наголосив він.

 

Представники "Коаліції" надали президенту свої рекомендації та обговорили пріоритетні проекти цифровізації.

Ключові пропозиції стосувалися розвитку інструментів електронної держави та демократії, цифрових інфраструктур, цифрової ідентифікації, кібербезпеки, наведення ладу у державних реєстрах, електронного народовладдя (електронних соціологічних опитувань і навіть виборів).

Також ішлося про важливість створення можливостей для українських технологічних стартапів.

Усі ці завдання будуть включені до єдиного плану дій.

Зеленський запевнив, що такі зустрічі будуть регулярними.

 

Наступного тижня запланована серія обговорень концепції "Держава у смартфоні" за участю міжнародних донорів, представників бізнесу тощо.

Потім документ буде оприлюднено у форматі плану конкретних дій та очікуваних цілей.

Нагадаємо, діджиталізація і проект "держава у смартфоні" були одним із ключових посилів Зеленського перед виборами президента.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування