Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Міноборони прокоментували закупівлі неякісних казанів для армії

Субота, 17 серпня 2019, 23:41

Джерело: Міністерство оборони України 

Департамент держзакупівель Міноборони направив постачальнику електричних казанів для армії претензію про стягнення штрафних санкцій на загальну суму 1,2 млн грн за поставку неякісного обладнання.

Деталі: За даними МОУ, під час проведення закупівель у червні 2019 року було сформовано Технічні вимоги, які мали низку особливостей, встановлено очікувану вартість на обладнання та проведено торги через систему ProZorro.

Компанія, що виграла торги, надала усі необхідні документи, відповідні договори з компанією-переможцем було підписано 26 червня. 

На початку липня під час поставки обладнання до однієї з військових частин, командир частини підписав акти прийому обладнання.

"16 липня Департаментом держзакупівель МОУ ініціював проведення додаткової перевірки обладнання на повну відповідність технічним вимогам замовника з метою недопущення поставки недоброякісного обладнання. Після проведення перевірки до Департаменту держзакупівель було надіслано лист з проханням анулювати акти прийому обладнання та призначено службове розслідування з цього приводу у військовій частині", - заявили у Міноборони.

12 серпня постачальнику обладнання було надіслано претензію про стягнення штрафних санкцій на загальну суму 1.2 млн грн за поставку неякісного обладнання, відповідно до умов договору.

"На момент поширення інформації у ЗМІ Міністерство оборони не здійснювало жодної оплати за зазначене обладнання та веде претензійну роботу з постачальником. МОУ надає повну підтримку правоохоронним органам у проведенні слідства", - заявили у відомстві. 

Що було раніше: 

  • У Державному бюро розслідувань заявили, що розслідують замах на привласнення понад 800 тисяч гривень бюджетних коштів, до якого можуть бути причетні службові особи суб’єкта господарювання та Міністерства оборони України. В рамках розслідування у Міноборони проводилися обшуки та вилучалася документація. 
  • За даними ДБР, до однієї з військових частин військового резерву м. Львова підприємці доставили обладнання для системи харчування, що не відповідає технічним умовам.
  • Відповідно до умов договору, до військових частин Міноборони по всій території України планувалося постачати неякісні електричні варильні казани, загальна звартість обладнання становить 30,4 млн гривень.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування