Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До викрадення політв’язня Шумкова причетні українські спецслужби – родичі

П'ятниця, 20 вересня 2019, 18:50

Колишній охоронець на той час лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша Олександр Шумков залучався українськими спецслужбами до спецоперацій. В ході однієї з них він і був викрадений.

Джерело: інтерв’ю тітки політв’язня Людмили Шумкової 24 каналу.

Пряма мова Шумкової: "З кінця 2015 по 2017 роки включно Олександр працював у військовій прокуратурі на Херсонщині. Як військовослужбовець-контрактник з вищою юридичною освітою, він притягувався в якості дізнавача у військових правоохоронних органах, де займався розшуком і дізнанням дезертирів.

Розумієте, він притягувався українськими спецслужбами в певні спецоперації. Саме під час зустрічі з оперативним джерелом під час такої спецоперації Олександра викрали 16 серпня 2017 го з території України і перевезли через кордон в пункті Бачівськ і передали ФСБ в пункті Троєбортне".

Деталі: За її словами, про причетність українських силовиків до викрадення свідчить і те, що справа, в рамках якої проводили ту спецоперацію, спочатку проводила слідча група Головного управління Нацполіціі в Херсонській області.

Але після того, як у вересні 2018 року Олександр написав заяву, де виклав подробиці свого викрадення і зазначив, що вважає причетними до свого викрадення деяких посадових осіб військової прокуратури та спецслужб, цю справа передали за підслідністю до головного слідчого управління СБУ.

Шумкова також зазначила, що у Олександра не було надій потрапити в список на обмін, який відбувся 7 вересня. Чи потрапить він у наступний список на обмін невідомо. А просити помилування країни-агресора Олександр не буде.

Нагадаємо:

  • Олександр Шумков зник у вересні 2017 року.
  • Пізніше стало відомо, що він перебуває в російському СІЗО, але законно пройшов перевірку на кордоні з РФ 23 серпня 2017 року.
  • Власні джерела в прикордонній службі повідомляли "Українській правді", що в них є інформація про те, що 23 серпня Шумков нібито на авто, законно перетнув українсько-російський кордон.
  • Мати та друзі українця не вірять у те, що він добровільно міг поїхати до Росії, оскільки був активним учасником правого руху в Україні.
  • 4 грудня 2018 грудня у Севському суді Брянської області РФ  Шумкову  оголосили вирок – його засудили до 4 років загального режиму за участь у "екстремістській організації" (якою в РФ визнано "Правий сектор") на території України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:02
Польща, США та країни Балтії почали спільні навчання військово-повітряних сил
01:05
Президент Румунії готовий обговорити відправку системи Patriot в Україну
00:32
оновлюєтьсяРосіяни запустили по Україні безпілотники і б’ють "швидкісними цілями"
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відео, доповненоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
Усі новини...
Реклама: