Баканов попросив терпіння в міжнародної спільноти

Четвер, 10 жовтня 2019, 09:01

Голова Служби безпеки України Іван Баканов зустрівся з послами та керівництвом дипломатичних місій країн "Великої сімки", керманичами Представництва ЄС в Україні, Представництва НАТО в Україні та Консультативної Місії ЄС з реформування сектора цивільної безпеки України (КМЄС).

Джерело: прес-служба СБУ

Деталі: Під час зустрічей 9 жовтня Баканов презентував концепцію, що лежить в основі програми реформування СБУ, і розповів про зміни, яких планують досягти з її втіленням.

Також він поінформував присутніх про новий закон "Про Службу безпеки України", який незабаром передадуть на розгляд до Верховної Ради, і те, як він покращить ситуацію.

Пряма мова Баканова: "Раніше більшість українців відчували, що державні органи працюють лише в інтересах заможних і впливових кіл, тож більша частина суспільства почувала себе недостатньо захищеною та знехтуваною. Саме це ми хочемо змінити… Застаріла система СБУ не відповідає сучасній українській демократії, яку будує президент України".

На думку Баканова, чітко визначені завдання та компетенція, демілітаризація підрозділів, а також посилений громадський контроль стануть початком програми реформ та дозволять її запустити ще до ухвалення нового закону.

Він назвав це першим етапом до впровадження нової "гнучкої структури", що призведе до скорочення особового складу і покращення умов роботи в СБУ.

Дослівно СБУ: "Баканов попросив у міжнародної спільноти терпіння, адже складні реформи не здійснюють швидко, а також підтримки для української спецслужби на її шляху до статусу надійного партнера в системі міжнародної безпеки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування