Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський про сайт "Миротворець": Закрити не можу, помилки треба виправляти

Четвер, 10 жовтня 2019, 17:10

Президент Володимир Зеленський не знає, хто керує сайтом "Миротворець", який публікує інформацію про людей, яких вважає сепаратистами чи ворогами України.

Джерело: відповідь президента під час зустрічі з журналістами Антоніні Бєлоглазовій, яка задала запитання від блогера Анатолія Шарія

Деталі: Запитання звучало так: коли закриють сайт "Миротворець" і чому натхненник сайту Антон Геращенко зараз перебуває "в орбіті нової влади".

Зеленський зазначив: "Одного разу навіть мою жінку написали на сайті "Миротворець", а потім зняли. Я не пам’ятаю, був я там чи ні. я вже забув. Не було мене. Поки що не було".

Відповідь президента: "Я як президент не можу відкривати чи закривати сайти. Якщо там була моя жінка – ви ж розумієте моє відношення? Але ви ж повинні розуміти: якщо там порушено законодавство – як було з деякими сайтами щодо тероризму – тоді ок, готовий включатися. Але якщо я почну включатися в будь-які сайти – це не дуже правильно.

Я не знаю, хто зараз є власником сайту "Миротворець". Я впевнений, що це не Антон Геращенко. Ми можемо перевірити. Я колись його запитував, чи ти є власником, але він сказав: "Ми колись працювали, але я вийшов"

У нас була історія зі "Сватами", з моєю жінкою. Нечесна історія – з моєю жінкою на 100% нечесна.  

Ми все-таки повинні намагатися бути демократичною країною. Помилки свої сайт "Миротворець" повинен виправляти. Якщо вони займаються іншою справою… Я як президент не можу казати закрити сайт. Що б там не було"

На зауваження, що на сайті "Миротворець" розміщені особисті дані людей, Зеленський відповів: "Яких людей, яких невинних – складно говорити".

Президент додав: "З Вами чи з паном Шарієм через Вас готовий присвятити певний час і обговорити…

Мені здається, що ми в цілому повинні будемо якось зустрітися і поговорити окремо про свободу слова, про засоби масової інформації і про сайти. Бо всі у нас свободні, але всі будуть повинні чесними і захищати український інтерес".  

Він уточнив, що з представниками ЗМІ має бути окрема зустріч щодо свободи слова.

Передісторія:

  • Телеканали, які контролює один із лідерів "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук, заявляють про наступ на свободу слова через непродовження ліцензій.
  • Сайт "Миротворець" з'явився з початком російської агресії навесні 2014 року, він збирає              публікує інформацію про людей, яких вважає небезпечними для України – зокрема, про осіб, у діях яких вбачає прояви сепаратизму й тероризму або інші загрози нацбезпеці.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування