Збірна України у Харкові перемогла Литву у відборі до Євро-2020

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 23:47

У шостому турі відбіркового турніру до Євро-2020 збірна України перемогла Литву з рахунком 2:0.

Матч пройшов у Харкові у п`ятницю 11 жовтня.

Підопічні Андрія Шевченка повністю контролювали гру і не мали жодних проблем в поєдинку з литовцями. Лише в першому таймі українці завдали десять ударів по воротах суперника. Вже на стартових хвилинах Жуніор Мораєс ударом головою пробив вище воріт. У ще одному моменті Тарас Степаненко пробивав головою з метрів п`яти і не влучив у кут воріт.

На 29-й хвилині синьо-жовті повели в рахунку. Пас п`ятою від Мораєса знайшов у штрафному майданчику Руслана Малиновського, і після його удару м`яч пролетів під воротарем збірної Литви - 1:0. На 33-й хвилині після удару Андрія Ярмоленка м`яч влучає у поперечку воріт прибалтійців. Литовці біля воріт Андрія П`ятова не створили абсолютно нічого в першому таймі.

На 57-й хвилині рахунок стає 2:0. Малиновський зі штрафного з метрів 20-ти закрутив м`яч у кут воріт збірної Литви. У наступні хвилин 20-ть була перевага українців, але без моментів біля воріт гостей. На 79-й хвилині Олександр Зінченко міг робити рахунок розгромним, але з вигідної позиції не влучив у ворота.

Під завершення матчу українці дали створити момент супернику. На 83-й хвилині сильний удар Овідіюса Вербіцкаса з метрів 14-ти відбив П`ятов. На 87-й хвилині Євгеній Коноплянка мав гарну позицію для удару, але м`яч звалився з ноги.

Свій наступний матч збірна України проведе у понеділок 14 жовтня проти Португалії. У разі хоча б нічийного результату з португальцями українці офіційно забронюють собі одну з двох путівок у фінальну частину Євро-2020.

Після шести турів у групі В збірна України з 16-ма очками очолює групу. На другій позиції збірна Португалії - 11 очок (5 ігор) та треті серби - 7 пунтків (5 ігор).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування