Новини 16 жовтня: "судова реформа" Зеленського, вимога України в Мінську

Середа, 16 жовтня 2019, 20:19

Рада два дні розглядала судову реформу Зеленського, вимога України в Мінську спантеличила Кремль — новини, які були актуальні 16 жовтня.

Про "судову реформу"

Народні депутати прийняли у другому читанні президентський законопроект про діяльність органів суддівського врядування. За закон №1008 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування" проголосували 236 депутатів.

Про вимогу України

Вимога України на мирних переговорах в Мінську про розпуск злочинних угруповань "ЛНР" і "ДНР" стала несподіванкою для адміністрації президента Росії Володимира Путіна.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" з’явився новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше тисячі людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Народних депутатів позбавлятимуть депутатських виплат, якщо вони без поважної причини не голосуватимуть на пленарних засіданнях, або пропускатимуть засідання комітетів.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження щодо екс-генпрокурора Юрія Луценка за зловживання владою чи службовим становищем.

Зеленський підписав закон, який перезавантажує НАЗК і відкриває декларації чиновників Офісу президента, керівництва СБУ та інших силовиків.

Президент Володимир Зеленський призначив Сергія Рудя начальником Управління державної охорони України.

Конституційний суд роз’яснив поновленому на посаді голови КС Станіславу Шевчуку, що наразі він не може повернутися на робоче місце.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування