Шевчука не пустили до Конституційного суду

Середа, 16 жовтня 2019, 13:28

Конституційний суд роз’яснив поновленому на посаді голови КС Станіславу Шевчуку, що наразі він не може повернутися на робоче місце.

Джерело: повідомлення на сайті КС

Деталі: В суді пояснюють, що 16 жовтня Шевчук звернувся до них з усною вимогою допустити його до робочого місця. Він наголошував на тому, що в рішенні Окружного адміністративного суду Києва йдеться про негайне поновлення його на посаді судді та голови КС.

В свою чергу в КС заявляють, що станом на час прибуття Шевчука до будівлі суду рішення ОАСК у справі № 640/8752/19, завірене гербовою печаткою як цього вимагає чинне законодавств, відсутнє.

Крім того, як скорочений, так і повний тексти рішення у цій справі відсутні у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В КС наполягають, що надана особисто Шевчуком 15 жовтня 2019 року копія скороченого судового рішення не завірена належним чином.

Додатково: За даними "Української правди", в середу Шевчука не допустили до робочого місця і навіть у приміщення КС.

Що передувало: Конституційний суд 15 жовтня провів спеціальне пленарне засідання, де розглядав заяву Станіслава Шевчука про поновлення на посаді судді та голови Конституційного суду, але у засіданні оголосили перерву.

Передісторія:

  • 14 травня судді Конституційного суду на спеціальному засіданні проголосували за звільнення судді Станіслава Шевчука на підставі висновків постійної комісії з питань регламенту та етики. Звільнення Шевчука підтримали 12 із 18-ти суддів.
  • Шевчук назвав своє звільнення "переворотом" в інтересах Петра Порошенка.
  • 14 травня новою головою КС обрали Наталію Шапталу.
  • 17 вересня, після закінчення у Шаптали повноважень судді КС, судді обрали головою суду Олександра Тупицького.
  • 11 жовтня суддя Окружного адмінсуду Києва Андрій Федорчук ухвалив поновити Станіслава Шевчука на посаді судді і голови Конституційного суду.

Знати більше: Моє звільнення нагадує рейдерське захоплення на початку 90-х – Станіслав Шевчук

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News