МВС Іспанії відправляє 4 підрозділи спецпризначенців до Барселони

Четвер, 17 жовтня 2019, 00:52

Цими вихідними в Барселону прибудуть чотири групи спеціальних підрозділів національної поліції.

Джерело: El Pais.

"Міністерство внутрішніх справ передислокує протягом найближчих кількох днів до Каталонії ще 200 працівників спеціальних підрозділів поліції, щоб посилити місцеву поліцію в очікуванні продовження серйозних заворушень, що розпочалися після судових вироків лідерам каталонських сепаратистів", - йдеться у повідомленні.

Головною метою поліції буде охорона державних органів влади, казначейства, поліцейських відділень, а також важливих об'єктів інфраструктури зв'язку та енергопостачання.

Національна поліція візьме відповідальність за охорону внутрішніх приміщень летовища El Prat, порту Барселони та кількох станцій місцевої залізничної компанії AVE. Також буде посилено охорону атомних електростанцій Аско та Ванделлос.

Нагадаємо:

  • Протести в середу призвели до нових скасувань потягів швидкісної залізниці AVE між Барселоною та Фігерасом (Жироною) та дорожніх блокувань на шосе А-2 та АP-7.
  • Мітинги каталонського сепаратистського руху традиційно були ненасильницькими. Але за дві ночі жорстоких зіткнень між поліцією та протестувальниками постраждали понад 200 людей.
  • Каталонські та державні чиновники Іспанії зібралися окремо в середу, щоб обговорити події.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News