Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп: США домовилися з Туреччиною завдяки "жорстокій любові"

Четвер, 17 жовтня 2019, 22:40

Президент США Дональд Трамп заявив, що домовленість із Туреччиною про п'ятиденне припинення вогню в Сирії була б неможливою без невеликої частки "жорстокої любові".

Джерело: Твіттер Дональда Трампа

Дослівно: "Цієї угоди ну ніяк не могло бути три дні тому. Потрібно було трохи "жорстокої любові", щоб його досягти. Всі задоволені. Пишаюся всіма!

...Люди намагалися укласти цю "угоду" довгі роки. Мільйони життів буде врятовано. Вітаю всіх!".

Що було раніше: США і Туреччина домовилися про п'ятиденне припинення вогню військами Ердогана в Сирії, щоб курди могли покинути території, де Туреччина проводить військову операцію.

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що США і Туреччина висловлюють спільну прихильність поразці ІДІЛ на півночі Сирії. На цьому етапі США вирішили не запроваджувати подальших санкцій проти Туреччини за її військову операцію.

Передісторія:

  • Туреччина 9 жовтня розпочала військову операцію на території Сирії, спрямовану проти сирійських курдів. Туреччина має 911-кілометровий кордон із Сирією, і давно заявляє про загрозу з боку терористів на схід від Євфрату та утворення там "терористичного коридору".
  • Туреччина планує переселити 3,6 мільйона сирійців у безпечну зону, розміщену в 30 км на території Сирії, що простягається від річки Євфрат до іракського кордону, включаючи місто Манбідж.
  • США зазнали різкої міжнародної критики через виведення своїх військ з північної Сирії, оскільки цими діями Вашингтон поставив під удар сирійських курдів, своїх багатолітніх союзників у боротьбі з "Ісламською державою".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: