Розкрадання оборонки: ГПУ зняла з ексдетектива НАБУ підозру в саботажі слідства

Четвер, 31 жовтня 2019, 20:53

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо ексдетектива Національного антикорупційного бюро Євгена Завгороднього, підозрюваного у приховуванні злочину під час розслідування розкрадань в "Укроборонпромі".

Джерело: відповідь Генпрокуратури на запит "Української правди", Євген Завгородній у Facebook

Дослівно: "...Прийнято рішення про закриття кримінального провадження щодо колишнього детектива НАБУ в зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.396 Кримінального кодексу".

Деталі: Прокурор закрив провадження стосовно Завгороднього ще 21 жовтня, але, як свідчить документ Генпрокуратури, ДБР продовжує досудове розслідування у справі про приховування злочину.

Водночас, 31 жовтня на сторінці Facebook Завгородній написав, що 31 жовтня отримав поштою постанову про закриття справи.

Ексдетектив також відзначив, що "безпідставно обвинувачений у вчиненні злочину, якого не вчиняв".

Передісторія:

  • 6 червня керівництво Генпрокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Державного бюро розслідувань заявляло про бездіяльність Національного антикорупційного бюро у розслідуванні справи про розкрадання в "Укроборонпромі".
  • За словами на той час генпрокурора Юрія Луценка, в середині 2016 року головний військовий прокурор Анатолій Матіос передав керівнику головного підрозділу детективів НАБУ Андрію Калужинському і директору НАБУ Артему Ситнику папку з 87 сторінок переписок між учасниками оборудок "Оптимаспецдеталі".
  • За словами заступниці директора ДБР Ольги Варченко, того ж року в НАБУ призначили експертизу, але вона чомусь була відкликана. 
  • Як наслідок, детективу НАБУ Завгородньому повідомили про підозру за ч.1 ст. 396 ККУ (приховування злочину).
  • За даними з відкритих джерел Завгородній звільнився з НАБУ у червні 2017 року.

Читайте також: Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Частина 1

Війна і бізнес. Укроборонпром та його золотий менеджер. Частина 2

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...