Міністр оборони: Населення Золотого в цілому підтримує концепцію розведення

Понеділок, 7 жовтня 2019, 18:34

Міністр оборони Андрій Загороднюк та начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Руслан Хомчак з’їздили в місто Золоте на Луганщині, де заплановано процес розведення військ, та кажуть, що населення "в цілому підтримує концепцію" влади.

Джерело: Міноборони

Пряма мова Загороднюка: "Ми спілкувалися з великою кількістю людей, у тому числі запитали про їх ставлення до процесу розведення військ, до тих подій, що відбуваються. Можу з упевненістю сказати – місцеве населення в цілому підтримує концепцію розведення сил і ті плани, які у нас є".

 
 

Деталі: Зазначається, що глава оборонного відомства зустрівся з місцевими жителями, волонтерами та військовослужбовцями Збройних Сил України, які виконують бойові завдання у зазначеному населеному пункті.

За словами керівника військового відомства, за результатами проведених зустрічей планується утворити координаційний центр, який підпорядковуватиметься місцевій адміністрації і координуватиме дії представників ЗС України, Нацполіції та інших структур. Завданням центру буде оперативне розв’язання усіх проблемних питань громадян, та забезпечення їх безпеки.

Що було раніше: В Офісі президента Володимира Зеленського анонсували візит на лінію розмежування: переконатися у тому, що місцевим мешканцям нічого не загрожує.  

Нагадаємо: Волонтерка Наталя Воронкова в мережі Facebook оприлюднила "звернення мирних жителів селища Золоте-4" до Зеленського із закликом не відводити підрозділи Збройних сил України з позицій, які вони нині займають. Зазначалось, що текст звернення спочатку підписали понад 50 людей (із загальної чисельності близько півтисячі), а збирання підписів триває.

Передісторія:

  • 30 червня завершилося розведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської.
  • 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ ще у Петровському та Золотому.
  • Представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма зазначав, що Зеленський буде ставити на майбутній "Нормандській зустрічі" питання щодо відведення військ по всій лінії зіткнення.
  • Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що розведення військ на Донбасі буде відбуватися не одразу по всій лінії розмежування, а ділянками.
  • У Міноборони згодом оприлюднили роз’яснення щодо розведення сил на Донбасі.
  • 5 жовтня на мосту поблизу Станиці Луганської відкрили тимчасовий обхідний перехід. Очікується, що роботи на переправі буде завершено до 15 листопада.
  • За даними української сторони СЦКК, збройні формування РФ ведуть обстріли на ділянці розведення сил та засобів на лінії розмежування в напрямку н.п. Богданівка та в напрямку населеного пункту Золоте-4.  

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування