ЦВК зареєструвала нардепом екссвободівця: "вирвав" перемогу в "слуги"

Понеділок, 11 листопада 2019, 17:22
ЦВК зареєструвала нардепом екссвободівця: вирвав перемогу в слуги

Центральна виборча комісія зареєструвала народним депутатом самовисуванця Сергія Рудика, чию перемогу в 198-му окрузі довго оскаржувала в суді його опонент на виборах від "Слуги народу" Наталія Д’яченко.

Джерело: ЦВК у Facebook

Деталі: За даними комісії, колишній "свободівець" і народний депутат 8 скликання Сергій Рудик проживає в місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області, безпартійний.

Чому це важливо: До цього часу ОВО №198 – залишався єдиним округом, де не були встановлені офіційні результати позачергових парламентських виборів 21 липня 2019 року. Реєстрація Рудика нардепом довший час була предметом судового оскарження.

 
Сергій Рудик (той, що стоїть праворуч)

Передісторія:

  • 5 листопада ЦВК встановила результати позачергових парламентських виборів 21 липня в одномандатному виборчому окрузі № 198 на Черкащині і визнала обраним народним депутатом самовисуванця Сергія Рудика.
  • Рудик отримав 28,91% виборців, друге місце посіла кандидатка від "Слуги народу" Наталія Д’яченко - 27,36%.
  • Ще 29 серпня стало відомо, що суд скасував реєстрацію народним депутатом Рудика.
  • Того ж дня апарат Ради відмовився видавати Рудику посвідчення народного депутата. Самовисуванець обурився і навіть викликав поліцію. Він заявив, що зранку в сесійній залі склав присягу і тепер є нардепом.
  • За словами Рудика, його перемогу в окрузі оскаржила в судах його опонентка від партії влади.
  • Сергій Рудик - колишній "свободівець", народний депутат 8 скликання.
  • Він - фігурант справи щодо викрадення людей на Дніпропетровщині, у якому звинувачували керівника партії "Укроп" Геннадія Корбана, коли той був заступником губернатора області.
  • Так на посаді голови державної агенції земельних ресурсів 14 серпня 2014 року Серій Рудик приїхав до Дніпропетровської області з робочою поїздкою, а через деякий час з'явилося повідомлення про його зникнення. Пізніше Корбан заявив, що Рудику видали повну військову екіпіровку і відправили на фронт.
  • Сам Рудик розповів, що його викрали і довго тримали в підвалі обласної адміністрації, давали сечогінні таблетки і не випускали в туалет, вимагаючи призначити свого керівника в обласне управління Держкомзему. За його словами, допитував його особисто Корбан в присутності 15 озброєних людей, а потім дав доручення виписати Рудику пропуск в батальйон "Дніпро".
  • На думку Рудика, через нерозслідування цієї справи у 2014 році пізніше стався ще один епізод із викраденням, у якому фігурував Корбан.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News