Бахматюк планує повернутися в Україну і поетапно погасити борги своїх банків

Вівторок, 12 листопада 2019, 08:53
Бахматюк планує повернутися в Україну і поетапно погасити борги своїх банків

Власник аграрного холдингу "Укрлендфармінг" Олег Бахматюк планує повернутися в Україну і пропонує поетапно погасити 8 мільярдів гривень боргів належним йому і виведених з ринку банків VAB Банк і "Фінансова ініціатива" і внести 500 мільйонів гривень гарантійного внеску.

Джерело: коментар Бахматюка "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Далі – по 1 мільярду гривень на рік. Ця пропозиція залишається в силі, і я активно працюю над забезпеченням такого фінансування". 

Деталі: Бахматюк заявив, що таку офіційну пропозицію в кінці жовтня направив Фонду гарантування вкладів фізосіб як арбітражному керуючому.

Він також запевняє, що нікуди не тікав у зв'язку з початком затримань в Україні у справі VAB Банку.

За словами Бахматюка, останній тиждень він проводив активні переговори на Близькому Сході і продовжить цим займатися в найближчі дні, а після цього повернеться в Україну і буде працювати з адвокатами.

Він додав, що "Укрлендфармінг" генерує щорічно 2,5 млн тонн зернових і під такі товарні потоки здатна була б залучати гроші, необхідні для поетапної виплати боргів.

Затримань НАБУ Бахматюк не очікував і вважає їх спробою поламати "всю домовленість і показати зовнішнім інвесторам, що це не спрацює".

Що було раніше: 11 листопада Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура 11 листопада затримали 7 осіб, яких підозрюють у заволодінні 1,2 мільярда гривень стабілізаційного кредиту, наданого у 2014 році Національним банком України ПАТ "ВіЕйБі Банк".  

Знати більше: Як одним підписом зруйнувати справу проти Бахматюка на 1,2 мільярда 

Справа Бахматюка. Чому НАБУ затримало екс-заступника Гонтаревої та банкірів бізнесмена

Передісторія:

  • У жовтні 2014 року Нацбанк виділив "ВіЕйБі Банку" стабілізаційний кредит на суму 1,2 млрд грн. ВіЕйБі належав власнику аграрного холдингу "Укрлендфармінг" Олегу Бахматюку.
  • В листопаді 2014 року НБУ визнав банк неплатоспроможним і ввів тимчасову адміністрацію. Рішення про ліквідацію фінустанови ухвалене в березні 2015 року.
  • НАБУ почало розслідувати справу Бахматюка в жовтні 2016 року.
  • Коли слідчі вийшли на фінішну пряму, генпрокурор Юрій Луценко вирішив віддати справу в поліцію
  • Сто томів кримінальної справи щодо зловживань у "ВіЕйБі банку" зберігалися поліцією у підвалі стороннього підприємства і були затоплені.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування