Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Кримський міст" навряд принесе прибуток Ротенбергу – ЗМІ

Вівторок, 12 листопада 2019, 10:11

Будівництво "Кримського моста" з анексованого півострова, швидше за все, принесе компанії "Мостотрест" Аркадія Ротенберга нульовий прибуток.

Джерело: коментар голови "Мостотрест" Володимира Власова російському "Forbes"

Пряма мова Власова: "Буде добре, якщо генпідрядник "Стройгазмонтаж" не буде в мінусі".

Аналітик Михайло Ганелин вважає, що в даному випадку "нульовий результат – це навіть хороший результат, могли бути й серйозні збитки".

Деталі:: Компанія "Стройгазмонтаж" до недавнього часу належала Ротенбергу і брала участь у будівництві Кримського моста.

СК "Мост", часткою в якій тоді володів холдинг "Стройтрансгаз" Геннадія Тимченко, від початку відмовилася будувати "Кримський міст" – нібито через ризик прогоріти.

Проєкт міг виявитися збитковим, і це відштовхнуло Тимченка, каже джерело "Forbes", ознайомлене з обговореннями тих років.

Сам Тимченко відмову від будівництва в грудні 2014 року пояснював так: "Я боюся репутаційних ризиків. Це дуже ризикована історія, я боюся взятися і не осилити".

"Стройгазмонтаж" був призначений генпідрядником проєкту будівництва Кримського моста в січні 2015 року. Загальна вартість проєкту склала не менше 223 мільярдів рублів.

"Мостотрест" був субпідрядником будівництва моста, отримавши контракт на 97 мільярдів рублів на зведення опор і прольотів.

Аркадій Ротенберг говорив, що зайнятися будівництвом "Кримського моста" його попросив особисто президент РФ Володимир Путін. Бізнесмен заявляв, що розглядає цей проєкт "як внесок у розвиток країни", а "не з метою заробляння грошей".

Нещодавно "Стройгазмонтаж" змінив власника. За даними РБК, Ротенберг продав компанію одній із "дочок" "Газпрому" за 75 мільярдів рублів.

Передісторія:

  • Росія анексувала АР Крим у лютому-березні 2014 року.
  • Про те, що Росії потрібен міст, що з'єднує її з Кримом, Володимир Путін заявив у середині березня 2014 року – ще до підписання указу про "приєднання" півострова до РФ
  • У грудні 2019 року на Кримському (Керченському) мосту збираються відкрити залізничний рух: уже продають квитки на поїзди до Москви й Санкт-Петербурга, а також у зворотному напрямку.
  • На будівництво Росія витратила понад 300 млрд рублів з урахуванням залізничних і автомобільних підходів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування