Окупанти кинули шістьох кримчан за ґрати загалом на 76 років

Вівторок, 12 листопада 2019, 10:46

Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону 12 листопада "засудив" до ув'язнення в колонії шістьох фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір".

Джерело: Крим.Реалії

Деталі: Згідно з рішенням суду, Муслім Алієв засуджений до 19 років ув'язнення, Інвер Бекіров отримав 18 років, Емір-Усейн Куку - 12 років, Вадим Сірук - 12 років, Арсен Джеппаров - 7 років і Рефат Алімов - 8 років.

Утримувати політв'язнів будуть в колонії суворого режиму.

Підтримати засуджених кримчан на засідання приїхали більше сотні людей, також в суді присутній представник міжнародної неурядової організації Amnesty International та генконсул України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський.

Російський прокурор просив загалом 98,8 років позбавлення волі для шістьох фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір": Мусліму Алієву - 20 років позбавлення волі, Інверу Бекірову - 20,6 років, Еміру-Усейну Куку - 15 років, Вадиму Сіруку - 15 років, Арсену Джеппарову - 13,6 років, Рефату Алімову - 14,6 років в'язниці.

Що було раніше: В Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону 8 листопада кримчани виступили з останнім словом.

Координатор громадської організації "КримSОS", заступниця постійного представника президента в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева на свої сторінці в Facebook написала, що Муслім Алієв в останньому слові чітко означив причини таких дій з боку окупаційної і російської влади – "страх перед об'єднаною силою, яка десятиліттями чи навіть століттями протистоїть силовій машині імперської Росії, радянської влади, а зараз влади кремлівської".

Вона висловила впевненість, що кримські політв’язні будуть звільнені раніше – "бо всі диктатори та імперії зла зрештою рушаться, а цей злочинний режим собі давно виніс смертельний вирок".

Нагадаємо:

  • Обвинувачені у цій справі були затримані в лютому-квітні 2016 року в Ялті. Їх звинувачують в причетності до забороненої в Росії ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір".
  • Діяльність Хізб ут-Тахрір не заборонена в Україні. При цьому міжнародне право забороняє вводити на окупованій території законодавство держави, що окуповує.
  • Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії звільнити фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...