Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кольченко розповів, як йому пропонували російський паспорт

Вівторок, 12 листопада 2019, 23:49

Звільненому українському політв’язню Олександру Кольченку декілька разів пропонували російський паспорт, але він відмовився.

Джерело: інтерв’ю для "Радіо Свобода"

Пряма мова: "Мені пропонували його під час досудового слідства. Я, звичайно, відмовився. Потім ще в таборі. Викликали в спецчастину, куди приходить жінка, яка займається документальною кореспонденцією. Зазвичай туди викликають в обідній час, а мене викликали вранці. Я подумав: що ж такого термінового? Приходжу туди – там кілька співробітників. Один знімає на камеру. Інший каже: "Вітаємо, ось ваш російський паспорт". Я відповів, спасибі, звичайно, але у мене один вже є. Вони кажуть: "Буде два". Я відповів, що мені і одного якось досить. І написав пояснення, чому я відмовляюся від паспорта, вони зафіксували це."

Деталі: У відмові від паспорту РФ Кольченко написав, що він є громадянином України, відповідно російський паспорт йому не потрібен.

Знати більше:

Обмін полоненими. Як Зеленський домовився з Путіним про звільнення заручників Кремля 

Нагадаємо:

  • Олександр Кольченко був звільнений у рамках обміну "35 на 35". В Україну, окрім Кольченка, прибули 34 українці, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизонович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.

Ольга Гетьманець, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування