Телеканал NewsOne знову перевірять через ознаки розпалювання ворожнечі

Четвер, 14 листопада 2019, 12:26

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "Новини 24 години" – супутниковий телеканал NewsOne.

Джерело: сайт Нацради

Деталі: Рішення ухвалено на підставі моніторингу, проведеного 5 листопада.

Цього дня в ефірі ліцензіата зафіксовано  трансляцію передачі "Я так думаю" із ведучим Русланом Коцабою, в якій звучали  висловлювання, що мають ознаки порушення мовником законів "Про інформацію" і "Про телебачення і радіомовлення".

Серед висловлювань було таке: "…Незаконне збагачення і було метою оцих "євромайданівських бариг". А не якесь там примарне європейське майбутнє, НАТО, Євросоюз і т. п. Відповідно повсталий Донбас спробували упокорити з допомогою танків та авіаційних бомб. Це правда, її нема куди діти. Вона мусить бути озвучена, саме тут, на рівні київському київська влада має визнати, що використання збройних сил проти мирного населення є злочином, на який не поширюються терміни давності".

Зазначається, що за результатами перевірки Національна рада, вивчивши всі обставини, ухвалить відповідне рішення щодо ліцензіата.

Що передувало: Окружний адміністративний суд міста Києва розглядає справу за позовом Нацради про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne. Нацрада звернулася з таким позовом 5 вересня через систематичне розпалювання ворожнечі в ефірі каналу.

Передісторія:

  • На початку 2015 року Служба безпеки України затримала Коцабу за підозрою у держзраді. Той у присутності представника  телеканалу держави-агресора намагався отримати у жителів Івано-Франківської області інтерв’ю провокаційного характеру, пов’язаного з мобілізаційною кампанією в Україні.
  • 12 травня 2016 року Івано-Франківський міськсуд визнав винним Руслана Коцабу за статтею "перешкоджання діяльності Збройним Силам України" і призначив йому покарання у вигляді ув'язнення на 3,5 роки.
  • У червні 2016 року Апеляційний суд Івано-Франківської області визнав журналіста Руслана Коцабу невинним у державній зраді і звільнив його з під варти.
  • Прокуратура оскаржила це рішення і 1 червня 2017 року Вищий спецсуд скасував виправдальну ухвалу Коцабі та повернув справу на повторний розгляд.
  • Апеляційний суд Львівської області теж відмовив прокуратурі в обвинуваченні Коцаби.
  • Коцаба отримав авторську передачу на телеканалі NewsOne.

Знати більше: "Чийого сумління в’язень Руслан Коцаба?"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування